sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tuulisen pihan kituvat omenapuut

Tänään kaadoimme pihaltamme kaksi omenapuuta. 

Olin vitkutellut päätöksen kanssa jo kolme vuotta. Ensimmäisen kerran mietin kyseisten puiden kaatoa heti muuttomme jälkeen. 

Ylärinteen omenapuu on kaadettu, alarinteen puu odottaa vuoroaan:

IMG_0012.jpg

Molempien puiden rungot olivat vahingoittuneita (ilmeisesti rusakot olleet asialla) sekä oksat tiheitä ja toisiaan hankaavia. Viivyttelin - yritin korjata tilannetta leikkaamalla ja harventamalla oksia joka keväänä, mutta en millään saanut puita enää toivottuun muotoon. Hyvin mahdollista, että asia jäi myös omista taidoista kiinni. 

Mieletön määrä oksia:

IMG_0018.jpg

Kaiken lisäksi pienempi omenapuista tuotti jokaisena vuonna muumiotautisia omenoita. Isommassa oli vain yksittäisiä hedelmiä. Päätös muotoutui tänä kesänä, kun keräsin puiden alta ison muovisäkillisen muumio-omppuja. 

IMG_0013.jpg

Tuulinen ja viileä rinteemme on todennäköisesti omenapuille hieman haastava kasvupaikka. Täytyykin pohtia, korvataanko kaadetut puut uusilla omenapuun taimilla vai suunnitellaanko ensin alarinteeseen hieman tuulisuojaa. Siellä on jo rivi isoja kuusia, mutta ne kaipaavat mielestäni lisäksi vielä lehtipuita ja pensaita sekä mahdollisesti isoja perennoja. 
Siinäpä taas mietittävää talvi-iltoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti