lauantai 21. marraskuuta 2015

Aina yhtä maaginen ensilumi

Aamulla herätessäni huomasin ulkona leijailevat lumihiutaleet. En malttanut olla sisällä, hain takin ja kameran ja menin ihmettelemään ohutta valkoista peitettä. Pitkästä aikaa innostuin kuvaamaan ja kävelemään pihalla.

IMG_0028.jpg

IMG_0031.jpg

IMG_0030.jpg

IMG_0034.jpg

IMG_0033.jpg

Vihreän sävyjäkin näkyy vielä:

IMG_0054.jpg

Metsäkauriit ovat käyneet typistämässä maariankelloja:

IMG_0052.jpg

Ruusukaali sinnittelee. Rehellisesti sanottuna olin unohtanut sen tyystin. Voisin huomenna kerätä pikkukerät talteen.

IMG_0025.jpg

Lintujen ruokinnan aloitin viime viikolla. Aamulla pihalla näkyi tiaisia, mustarastaita, harakka, närhi ja pähkinänakkeli. Kuvaan heistä ei halunnut tulla kukaan, ilmeisesti eivät ole vielä tottuneet terassin reunalla teleputken kanssa vaaniviin ihmisiin.

IMG_0040.jpg

IMG_0041.jpg

Päivällä vietiin SPR:n Kontti-tavarataloon lahjoituksena kirjoja, astioita ja vaatteita. Olen yrittänyt vähentää tavaran määrää sekä harkita myös kaksi kertaa ennen uuden tavaran ostamista. Tänään en suoriutunut tästä viimeisestä tehtävästä kovin hyvin, koska SPR:ltä kotiutin perennakirjan. Nooh, tuotto menee ainakin hyvään tarkoitukseen.

IMG_0059.jpg

IMG_0062.jpg

Lisäksi tilasin viime viikonloppuna Novitan verkkokaupan alennusmyynnistä läjän lankoja, tarkoituksena neuloa korinpohjapeitto. En ole ihan harkinnut tätä loppuun asti, koska a) en ole mikään vikkelä neuloja ja b) minulla ei muutenkaan ole aikaa tehdä kaikkea mitä olen suunnitellut. Mutta onhan tässä vielä pitkiä talvi-iltoja edessä.

Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Meilläkin tuli lunta. Kyllähän sitä piti lähteä kuvaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sitä ihan joka vuosi jaksaakin innostua ensilumesta - voisihan ajatella, että se on niin nähty juttu :)

   Poista
 2. Kyllä kannatti kaivaa kamera esiin. Kivat kuvat. Täällä meilläkin tuli iltapäivällä hieman lunta ja heti näytti kauniimmalta.
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi kerrankin oli kiva kuvata, toisin kuin marraskuun harmauden keskellä. Kamera sai pitkään olla ihan rauhassa pöydän kulmalla. Viihtyisää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Ensilumi satoi meillekin ja tokihan sitä piti käydä kuvaamassa. Kauniit kuvat sait sinäkin, kannatti mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää olevan tänään pääasiallinen teema puutarhablogeissa :) Mutta onhan ensilumi ihan mahtava juttu, vaikka en edes erityisemmin pidä talvesta.

   Poista
 4. Hienot kuvat! Teillä lunta on tosiaan tullut aika paljon vähemmän kuin meillä. Minäkään en ole mikään talvifani, mutta olihan tuo lumi ihan kiva piristys pimeyden keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan kovin runsaasta lumisateesta ei ollut kyse :) Siitä huolimatta piristi päivää.

   Poista
 5. Lumi kaunistaa kyllä paljon talveen valmistautunutta luontoa ja puutarhaa. Blogissani on sinulle haaste: http://lymyrinne.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista