tiistai 1. tammikuuta 2019

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Teimme miehen kanssa hyvää ruokaa ja keskustelimme vuoden 2018 merkityksellisista asioista sekä uuden vuoden tavoitteista. Kyseinen keskustelu on jo useamman vuoden perinne ja erittäin mukava ja odotettu hetki.

Vuoden ensimmäinen päivä alkoi vesieristyshommissa, koska yksi selkeä uuden vuoden tavoite on saada alakerran kylpyhuone vihdoin valmiiksi. Vihdoin siksi, että kyseinen tavoite on roikkunut muistaakseni jo kolme vuotta listoilla. Nyt ollaan onneksi päästy jo sellaiseen vaiheeseen, että tänä vuonna taidan jopa uskoa sen valmistumiseen. Laattoja on kuitenkin jo seinissä ja kohta myös lattiassa.

Valmistuu ihan käsiin!

IMG_9862.jpg

Henkilökohtainen merkittävä tavoitteeni tälle vuodelle on alkaa liikkua aktiivisesti ja päästä hyvään kuntoon. Aikoinaan pidin itseäni urheilullisena ihmisenä, mutta kadotin sen ajatuksen jossain välissä arjen ja erilaisten tapahtumien seurauksena. Samalla hävisi kunto ja lihasvoima. Nyt aion saada ne takaisin. Minulla on sen saavuttamiseksi erilaisia keinoja, mutta tärkein on ehdottomasti se, että asetan liikunnan ykkösprioriteetiksi. Remontti ja puutarhakin jäävät kakkoseksi ja niihin keskityn silloin, jos jää aikaa. Kaikkea ei voi saada kerralla.

Liikuntaan löyhästi liittyviä kuvia jouluaaton kävelylenkiltä. Tänään ulkona oli pelkkää loskaa ja sumua, joten kännykkää ei tullut kaivettua esille missään vaiheessa.

20181224_121640

20181224_120449

Toinen tavoitteeni liittyy säästämiseen ja sijoittamiseen eläkepäivien varalle ja kolmas inspiroivaan arkeen, joka käytännössä tarkoittaa mielenkiintoisten juttujen tekemistä - lukemista, uuden oppimista, kulttuuririentoja, museoita ja uusien asioiden kokeilua.

Puutarhan osalta ei tälle vuodelle ole erityisempiä tavoitteita. Enemmänkin pientä puuhastelua ja mukavaa vapaa-ajan viettoa. Viime vuodelta otan tälle vuodelle mukaan myös lisääntyneen kasvissyönnin, Tunnista 100 lintulajia -haasteen, Museokortin ja Storytelin äänikirjojen kuuntelua varten (paras keksintö aikoihin!).

Onnellista uutta vuotta! Ja rapsutuksia kaikille karvakamuille :)

20190101_143728

22 kommenttia:

 1. Mukavat remppakuulumiset, näyttää olevan jo loppusuoralla, onnea!
  Nuo tavoitteesi ovat oikein hyviä, ja varmasti ihan kohtuudella saavutettavissa, jokaisen voisin minäkin allekirjoittaa.
  Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, ja kiitos blogiystävyydestä toivottelee Tuulikki ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäri on jo kieltämättä voiton puolella verrattuna esimerkiksi kesän tilanteeseen :)
   Liikuntatavoitteen kanssa saattaa tulla pientä haastetta, kun palaan lomien jälkeen töihin, mutta sen näkee sitten.
   Kiitos myös sinulle Tuulikki blogiystävyydestä ja onnea uuteen vuoteen!

   Poista
 2. Mahtavaa, ku kylppäriremontin loppu jo häämöttää. Kunnon kohotus kuuluu meikälääsenki suunnitelmihi.
  Onnellista uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempataan siis molemmat tänä vuonna liikunnan kanssa :)
   Oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Tsemppiä kunnon nostoon! Loistavaa kun olet päättänyt lisätä kasvisruokaa.👌. minunkin pitäisi oikein etsiä ja opetella uusia kasvisruokareseptejä, niin tulisi vähennettyä lihan käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan! :) Kasvisruoan lisääminen oli yllättävän helppoa, kun sen oli päättänyt. Ja mä olen siis todella rakastanut lihansyöntiä, eli muutos on ollut merkittävä. Vielä suurempi yllätys oli tosin se, että myös mies lähti innolla näihin ilmastotalkoisiin mukaan ja suoriutui älyttömän hyvin.
   Maitotuotteet olisi varmaan se seuraava askel ja hyvin haastava sellainen. Mutta ei nyt kaikkia muutoksia oteta tähän kerralla :)

   Poista
 4. Ihana kisuli. Onnea remontin edistymisestä ja tsemppiä kuntoiluun. Onnellista uutta vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän seniorikisu pääsi kuvaan :) Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 5. Hyviä suunnitelmia teillä siellä. Ja hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla suunnitelmia, jotta saisin jotain aikaseksi :D Hyvää alkanutta vuotta myös!

   Poista
 6. Kylppäriremontti on selvästi jo paremmalla puolella.
  Sinulla on hyviä tavoitteita, jotka voin itsekin allekirjoittaa. Liikuntaa olenkin jo lisännyt ja lihaa vähentänyt (tosin olemme aina olleet enemmän kalaporukkaa). Sinun karvakaverillesi lähetän rapsutuksia, kun enää ei ole omaa rapsutettavaa.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäri alkaa olla voiton puolella, mutta toisaalta sen parissa täytyy tehdä vielä monta työtuntia.
   Siellä on tosiaan samanlaisia tavoitteita, tsemppiä myös niihin!
   Kollimme kiittää rapsutuksista. Hän on ihan kohta lähdössä kanssamme eläinlääkärille vitamiinipistosta saamaan, mutta ei vaan tiedä sitä vielä :)
   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 7. Kyllä tuo kylppäriremppa on selvästi jo loppusuoralla! Meillä remontoitiin pari vuotta sitten talon ainokainen vessa perusteellisesti rakenteita myöten ja tuntui, että kaikki laatoituksen alle tuleva vei suurimman osan remonttiin käytetystä ajasta ja työpanoksesta. Siinä vaiheessa kun saatiin seinälaatat paikoilleen, niin ei mennyt enää kauaa, kun oli koko vessa valmis. Hyvät tavoitteet olet ottanut tälle vuodelle. Kuntoilun iloa ja lintuonnea! Kisulle silitykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin rakenteisiin meni ihan hulluna aikaa. Viemärityöt, uuden lattialämityksen asennus, lattian valu, seinien tasoitus, putki- ja ilmanvaihtotyöt, katon koolaus.. lista on ihan loputon. Nyt on jäljellä vielä tietysti lattian laatoitus, saumaus, katon laudoitus ja kalusteiden sekä ovien asennus - monta työpäivää siis, mutta kieltämättä nyt alkaa syntymään enemmän valmista pintaa :) Vielä olisi myös saunan rakentamista jäljellä, mutta onneksi sekin on tässä pikkuhiljaa samalla edennyt.
   Kiitos toivotuksista! :)

   Poista
 8. Liikuntaan ja kuntoiluun satsattu aika ei koskaan mene hukkaan ja hyödyt ovat kiistattoman hyvät.
  Tsemppiä remonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti ja tätä todellakin toivoisin, että nyt liikuntaan käyttämäni aika on investointi tulevaisuuteen.

   Poista
 9. Hyvällä mallilla näyttää kylppäriremppa jo olevan! Ihanaa, kun saa uutta aikaiseksi! Liikunnan lisääminen on täälläkin ykköstavoite, on päässyt pahasti repsahtamaan ja selityksiä kyllä löytyy:) muutkin suunnitelmmasi kuullostavat hyville, toivotaan, että tavoitteesi pääsevät toteutumaan - ei mahdottomia lainkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun kehun blogissa kylppäriremontin etenemistä, niin kahteen viikkoon ei tapahdu kohteessa mitään :D Sellaista se itse tekeminen on, välillä tulee taukoja.
   Hyvä juttu, että sielläkin on liikunta ykköstavoitteena, toivottavasti olet päässyt hyvin ja aktiivisesti liikkeelle :)

   Poista