lauantai 28. huhtikuuta 2018

Ei tullut puutarhaviikonloppua

Odotin innolla tätä pitkää viikonloppua ja hekumoin ajatuksella, että voin tehdä puutarhatöitä neljä päivää putkeen. Ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin suunnittelin. Tulin torstaina työmatkalla kipeäksi ja olen viettänyt eilisen ja tämän päivän sohvalla maaten. Ei mitään vakavaa, mutta sen verran yskää, nuhaa ja alkuun pientä kuumetta, että kovin aktiiviset hommat eivät nyt tule kyseeseen. Harmittaa ihan vietävästi, mutta minkäs teet.

Tänään ajattelin reippaana käydä ruukuttamassa kurkuntaimet suurempiin ruukkuihin ja koulimassa isosilkkikukat. Tuumasin, että pieni puuhastelu pöydän ääressä istuessa ei voi olla kovin rankkaa. Toisin kävi, homman lopuksi olin hiestä märkänä ja vetäydyin taas sohvalle peiton alle toipumaan. Täytyy siis hyväksyä, että en tässä ihan muutamaan päivään voi tarttua lapioon. Toivottavasti teillä kaikilla muilla on mainio puutarhaviikonloppu, nauttikaa siitä!

Iltapäivällä tein kuitenkin pienen kierroksen pihalla. Sää oli ihan älyttömän lauha ja ilma sateen jäljiltä raikas. Kaikki kasvaa kohisten ja nurmikko on alkanut paikoin vihertämään. Uusia krookuksia nousee nurmikolta:

IMG_8298.jpg

Lisäksi tuolta pilkistää myös sinililjoja:

IMG_8301.jpg

Keisarinpikarililja on lähdössä kasvuun, mutta en usko että tänäkään vuonna nähdään sen kukintaa:

IMG_8296.jpg

Kirjopikarililja on sen sijaan paljon varmempi:

IMG_8312.jpg

Kukahan on tänne istuttanut tulppaaneja näin tiheään :)

IMG_8316.jpg

Seuraavia kukkalupauksia, ihanat esikot!

IMG_8303.jpg

Kivikossa tarhakylmänkukka on päivä-päivältä pöyheämpi:

IMG_8307.jpg

Täällä odotti yllätys. Kylvin viime keväänä kanukkapensaan alle kaunokaisten siemeniä, mutta kesän mittaan mitään ei noussut maasta. No mutta nyt siellä näyttäisi olevan useampia kaunokaisten siementaimia ja vieläpä yksi kukkanuppu!

IMG_8314.jpg

Sähköpostiin tupsahti kutsu Kotipuutarhan Marketanpuiston bloggaajatapahtumaan. En ole aiemmin saanut kutsua, joten tämä oli mukava yllätys. Marketanpuiston kevätmarkkinat olivat kalenterissani jo muutenkin, mutta olen silti hieman kahden vaiheilla bloggaajatapahtumaan osallistumisesta. Olen tottunut olemaan anonyymi kirjoittaja, joten ajatus muiden bloggaajien tapaamisesta on hieman jännittävä. Mutta tulisiko bloggaamisesta entistä antoisampaa, kun saisi kasvot ainakin joillekin henkilöille blogien taustalla? Hämmentävää, että tämä kutsu herätti näinkin paljon ajatuksia :D

Lopuksi taas kylvöstatistiikkaa. Viikolla kylvetyt melonin siemenet ovat itäneet tehokkaasti. Viime vuonna yksikään niistä ei itänyt, mutta tällä kertaa nostin lattialämmityksen lämpötilaa 30 asteeseen ja se taisi tepsiä - kaikki neljä siementä on itänyt. Seuraava kysymys onkin, että mihin saan näin monta melonintaimea mahtumaan. Tunnetusti olen siis äärimmäisen huono heittämään taimia pois.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Kylvötilastot 28.4.: 
- Kylvettyjä lajeja/lajikkeita: 36 
- Itäneitä: 31

25 kommenttia:

  1. Voi harmi, toivottavasti flunssasi ymmärtää lähteä pian pois!
    Todella herkkiä ja kauniita kuvia olet saanut taltioitua.
    Tuosta blogitapaamisesta, tule rohkeasti mukaan! Minäkin muistan fiiliksen, kun ensimmäiseen blogitapaamiseen lähdin yksinäni. Mutta kun näin kaikki blogiystävät alkoi tuntumaan, että olen tuntenut heidät iät ja ajat. Kaikki olivat niin mukavia ja tavallisia. Tai eivät oikeastaan tavallisia, vaan yhtä puutarhaintoilijoita kuin minäkin. ;)
    Tapaamiset antavat blogeille syvyyttä ja luovat lisää positiivista yhteishenkeä.
    Aurinkoista viikonlopun jatkoa ja toivottavasti pääset pihallekin vielä tämän vappuviikonlopun aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivon myös salaa, että ehkä koen jonkinlaisen pikaparantumisen :D
      Kiitos hyvistä perusteluista, kuulostaa kyllä tosi järkevältä! Lähipiirissäni ei oikeastaan ole ketään puutarhaintoilijaa, joten voisi olla hauska joskus oikeasti tavata samanhenkisiä ihmisiä :)

      Poista
  2. Ihania kuvia. <3
    Varmasti samanhenkisyys on yksi hauskimmista asioista tuollaisessa tapaamisessa.
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :) Niinpä, voisi kyllä olla hauskaa jutella muiden puutarha-asioista kiinnostuneiden kanssa.

      Poista
  3. Paranemisia sinne, ja lähde ihmeessä seikkailemaan blogitapaamiseen. Siellä on tarjolla iloisia yllätyksiä ihan varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Blogitapaaminen saa selvästi vahvaa kannustusta :)

      Poista
  4. Voi miten surullista, että juuri sairastuit! Toivottavasti paranet pian. Itsellä oli vähän sama ajatus, mutta mokomat kuukautiset tekevät niin kipeäksi, etten itsekään ole kyennyt puutarhan puolelle. Ihastuttavia keväisiä kukkaryppäitä kuitenkin puutarhasi täynnä :) Puutarhatouhuttajien tapaaminen on varmasti oikein mukavaa. Ja eikös sieltä tapaamisesta saa jonkun ilmaisen kasvinkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmitus on ihan valtava :( Moni suunniteltu asia jäi tekemättä. Ikävää, että kuukautiset ovat pilanneet myös sun hyvän puutarhaviikonlopun, ihan tyhmää!
      Hih no ilmainen kasvi kelpaa kyllä aina :D Se olisikin mukava yllätys.

      Poista
  5. Epäreilua, kun flunssa iskee juuri silloin, kun puutarhassa alkaa talven jälkeen tapahtua :-/ Ihania kukkasia siellä on nousemassa. Esikko on hienon värinen! Muista suojata keisarinpikarililja hallalta: minulta paleltui viime keväänä kaikki nuput, kun tuli parin asteen yöpakkanen. En suojannut, kun en uskonut, että se on niin arka. Tänä vuonna varmasti suojaan, kun se ei ole vielä kertaakaan kukkinut. Kantapään kautta oppii parhaiten :D Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, flunssan ajoitus on ihan todella huono. Minulla on vielä vapaapäivä maanantaina, mutta sekin menee nyt hieman hukkaan ;(
      Luulen, että myös minun keisarinpikarililja paleltui viime vuonna, koska yhtäkkiä se vaan kellastui ja lakastui. En ole varma jaksanko suojata, mulla on hieman sellainen periaate, että jos kasvi ei puutarhamme olosuhteissa pärjää, niin se saa jäädä pois. Tosin keisarinpikarililja olisi kukkiessaan hieno.

      Poista
  6. Pikaista paranemista!

    Kotipuutarhan bloggaajatapahtuma on todella mukava. Vaikka tapaa jonkun blogikamun kasvotusten ensimmäistä kertaa, ollaan kuitenkin jo tuttuja blogin kautta ja juttu luistaa heti. Lisäksi kaikki puutarhabloggaajat ovat tosi kivoja ihmisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi!
      Kiva kuulla, että tapahtuma on lämminhenkinen. Kuulostaa myös siltä, että lähes kaikki bloggaajat tuntee jo toisensa jollain tapaa jostain tapahtumasta? Minulle on tähän mennessä hyvin riittänyt anonyymi puutarhabloggaus, en ole kaivannut siihen enempää yhteisöllisyyttä, mutta ehkäpä olisikin kivaa saada joillekin bloggaajille kasvot.

      Poista
  7. Kyllä se on nyt kevät, täälläkin jo piipottaa. Kaunokaiset ovat söpöjä, pussukka siemeniä olis, pitääpä laittaa itämään jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on toden totta saapunut! Luulen että minultakin löytyy lisää kaunokaisten siemeniä. Pitäisi muutenkin käydä läpi vanhat siemenvarastot ja kylvää kaikki parasta ennen -siemenet vaikka kokeeksi johonkin :)

      Poista
  8. Pikaista paranemista! itsellänikin meni yksi viikonloppu kuumeessa, ja harmitti niin vietävästi, mutta nyt on tongittu senkin edestä. Nyt sada pakotti sisään, mutta onhan tuota puuhaa sisälläkin...

    Täytyykin käydä tarkistamassa paikka, johon kylvin kaunokaisia viime vuonna, sillä minullakaan ei noussut yhtään taimea ylös. Tiedä jos onnistaisi:)

    Sain myös kutsun sähköpostiini tuohon Marketanpuiston tapahtumaan, mutta jo matkan takia taidan skipata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mustakissa! Siis ihan epäreilua, että sinullekin iski flunssa. Onneksi olet jo parantunut ja pääset kuopsuttamaan ulos :) Samaa odottelen.

      Poista
  9. Voi harmi että olet tullut kipeäksi, toivottavasti paranet pian♥ Tuollaiset tapaamiset on varmasti kivoja! Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään vaikuttaisi jo olevan hieman parempi olo, joten täytyy varovaisesti kokeilla, jos saisi edes jotain pientä tehtyä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  10. Flunssa ei ole koskaan mukavaa ja vielä vähemmän näin keväisten puutarhatöiden aikaan. Toivottavasti se jättää sinut pian.

    Muistan, kuinka jännitin ensimmäistä bloggaajatapaamistani Marketanpuistossa. Silloin satoi kaatamalla, mutta tilaisuus oli lämminhenkinen ja ihmiset ihania. Edelleen jännitän joka kerran tavatessani muita bloggaajia, vaikkakin ihan turhaan. Puutarhaihmisissä on sellainen piirre, että tuntuu, kuin olisi tuntenut heidät aina. Juttua riittää enemmän, kuin on aikaa. Kannattaa osallistua, pääseehän sieltä tarpeen tullen pois.
    Yleensä tuon Marketanpuiston tapaamisen tietopuolinen anti on myös ollut hyödyllistä eli jo senkin vuosi kannattaa tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between, kovasti toivon että flunssa olisi pian selätetty!
      Kiitos myös kun jaoit kokemuksiasi bloggaajien tapaamisesta! En ole ihan varma, jännittääkö minua niinkään ihmisten tapaaminen, vaan enemmänkin ehkä tietystä urautuneesta anonyymiroolista poistuminen. Heh, en tajua mikä siinäkin aiheuttaa näin paljon pohdittavaa. Luulen, että moni muu ei miettisi asiaa sekuntiakaan.
      Marketanpuiston ohjelma näytti tänä vuonna keskittyvän pienen pihan teemaan, joka ei ehkä ihan ole nappivalinta, mutta varmasti silti täynnä hyödyllistä tietoa.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään on jo vähän parempi olo, jospa pääsisin tekemään edes jotain pientä..

      Poista
  12. No voi harmi, että sullekin sitten iski se kevätflunssa. On ollut minulla todella sitkeää sorttia, nenäliinapakkauksia on pitänyt ostaa kaupasta aina vain lisää ja lisää. Ilman nenäsuihketta en olisi kyllä pystynyt edes hengittämään...Toivon mukaan sinulla on nopeammin ohi menevää flunssasorttia! Kevätpuuhiin ehdit vielä hyvin, muista kuitenkin levätä riittävästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ihan epäsuotuisaan aikaan, etenkin kun minulla oli vapaapäivä tänään. Nyt se meneekin puutarhajuttujen sijaan sairastaessa :/ Itse asiassa nyt tuntuu jo olo vähän paremmalta, joten yritän pelastaa edes osan tästä ajasta ja puuhastella jotain pientä.
      Huh, inhottava tuo sinunkin flunssa. Minusta tuntui pariin päivään myös siltä, että happi loppuu ja piti puuskuttaa suun kautta, koska nenän kautta ei kulkenut yhtään ilmaa :D

      Poista
  13. Toivottavasti tulet tapaamiseen <3 Minun piti tätä kommentoida jo aiemminkin, mutta olin puhelimella ja ajattelin kommentoida kun pääsen koneelle... Nooh, sama pää kesät talvet, niin unohdin :D Mutta tosiaan, itsekkin ensimmäistä kertaa sinne menossa, joten et ole ainoa eka kertalainen <3 Jännitetään sitten yhdessä ? ;)

    VastaaPoista