perjantai 23. maaliskuuta 2018

Talviloman tekemisiä

Olen ollut tämän viikon talvilomalla ja minulla on ollut ihan älyttömän paljon aikaa! Ero arkeen on ollut merkittävä, koska silloin ehdin panostaa vapaa-ajan tekemisiin vain viikonloppuisin.
Olemme lomalla remontoineet alakerran kylpyhuonetta, meidän ikuisuusprojektia, joka on ollut enemmän ja vähemmän työn alla varmaan jo kolme vuotta. Mutta nyt on kerrankin kohtuullisen hyvä vauhti päällä ja myös tahtotila saada hommaa eteenpäin. Tekemistä on vielä todella paljon, mutta ainakin työt etenevät.

Myös kylvörintamalla on tapahtunut yhtä sun toista. Tällä viikolla olen kylvänyt seitsemän uutta lajia/lajiketta ja koulinut tomaatintaimet. Tänään koitti myös vihdoin se päivä, kun tammikuussa kylvettyjen siementen kylmäkäsittelyaika meni umpeen ja sain vihdoin nostaa ne pois jääkaapista. Joten nyt on taas jännitettävää kylvöissä - itääkö vai eikö?

Tomaatintaimia:

IMG_7979.jpg

.. ja paprikoita. Sekä muutama tomaatti täälläkin:

IMG_7982.jpg

Pistokkaat tuovat vihreyttä kasvatushuoneeseen, kun kaikki muut taimet ovat vielä niin pikkiriikkisiä:

IMG_7984.jpg

Jokunen hetki sitten kirjoitin työpöydän puutteesta ja siitä, että bloggailen epäergonomisesti sohvalta käsin. Nyt on siihenkin saatu vihdoin muutosta! Lomalla on helppoa löytää aikaa huonekalumyymälässä kiertämiseen ja huonekalujen kokoamiseen. Työpisteelle löytyi sopiva paikka vierashuoneesta. Olen hirmuisan tyytyväinen tähän:

IMG_7970.jpg

Ulkona on vielä lohduttoman talvista ja lunta on vain tullut lisää. Tänään sentään aurinko paistoi ja räystäiltä tiputteli vettä. Puutarhassa ovat puput tai peurat käyneet suorittamassa pensaiden kevätleikkuun.
Syyshortensiaa on napsittu:

IMG_7978.jpg

.. ja ruusuangervoa typistetty:

IMG_7975.jpg

Uskoisin  kuitenkin, että pensaat selviävät tästä ilman suurempia ongelmia. Syyshortensian leikkaan vielä kunnolla uudelleen, kunhan lumet ensin sulavat.

Huomenna lähden hakemaan kevättunnelmaa Tukholman puutarhamessuille. Ensimmäinen kerta käydä tuolla ja alkaa jo hieman jännittää :)
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Kylvötilastot 23.3.: 
- Kylvettyjä lajeja/lajikkeita: 22 (joista 4 kylmäkäsittelyssä, 5 siirretty juuri pois kylmäkäsittelystä ja loput 4, jotka eivät päätyneet kylmäkäsittelyyn, kylvetty aivan äskettäin)
- Itäneitä: 9 

26 kommenttia:

 1. Mukavaa ja antoisaa messumatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Täällä juuri odotan paluulentoa, matka oli kyllä mielenkiintoinen!

   Poista
 2. Palasimme Suvikummun Marjan kanssa samoilta messuilta tänä aamuna. Olipa siellä hulinaa jo messujen avajaispäivänä. Niin paljon siellä riittää katsottavaa, että aina jää jotain yhden päivän visiitillä näkemättä, mutta kuvatuliaisia on silti luvassa sekä minun että Marjan blogissa. Kiva kuulla myös sinun kokemuksistasi, kunhan palaat! Toivottavasti olet nauttinut sata lasissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulinaa oli todellakin, huh! Onneksi olimme paikalla heti aamusta, mutta messuhalli täyttyi kyllä vauhdilla :) Mieleenpainuvinta olivat kenties pelargonit, niitä oli hienot valikoimat. Mielenkiintoista lukea myös teidän kokemuksia messuista :)

   Poista
 3. Pienten taimien kasvun seuraaminen on tosi koukuttavaa.
  Mukavaa messumatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä juuri paluuta tehdään. Nähtävää oli paljon ja nyt on ihan pää pyörällä :)

   Poista
 4. Syyshortensian kevätleikkaus on siellä melkein tehty - kiitos pupujen! Saat isommat kukat tuolla leikkauksella. Kadehdittavan hienot taimen alut sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pienet puutarha-apurit käyneet vähän hommissa :)

   Poista
 5. Ihana kun olet saanut lomailla ja niin mukavia lomapuuhasteluja sinulla onkin, kiva että remonttikin on edennyt! Näppärästi ovat eläimet puutarhan "hoidossa" auttaneet:) Mukavaa viikonloppua ja messumatkaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma on ollut kieltämättä mukava ja kylppärirempan nytkähdys eteenpäin erittäin tarpeellinen :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Lomalla ehtii paljon. Ihanaa messumatkaa! Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaa-ajan runsaus on päässyt lomalla yllättämään ja se on erittäin mukavaa vaihtelua. Kiitos, messumatka on melkein takana ja pää pyörällä :D

   Poista
 7. Hyvät tomaatink kasvatukset sinulla. Onpa terhakoita pelakuun pistokkaita, niidenkin kasvuun lähtöä on kiva seurata.
  Antoisaa, ihanaa messumatkaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat aina mukavan palkitsevia, kun lähtevät reippaasti kasvuun :) Kiitos, tehdään juuri paluuta messumatkalta, oli mukava piipahdus!

   Poista
 8. Hienoja taimia. Toivotaan että kylmäkäsitellyt taimet itävät :) Mukavaa messumatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmäkäsittelyä vaativat taimet ovat aikaisempina vuosina osoittautuneet välillä hankaliksi, joten nyt saa tosiaan pitää sormia ristissä :)

   Poista
 9. Joskus tuollaiset kotipuuhalomat ovat niin hyviä, antoisia ja saa paljon aikaan. kiva työnurkkaus! Ja kivaa messumatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva mennä lomalla lämpimään, mutta tällä kertaa tällainen kotiloma toimi tosiaan myös ihan hyvin.

   Poista
 10. Tuntuu niin mukavalta, kun saa jotakin konkreettista aikaiseksi, kuten sinä olet saanut tuon työpöydän kivaan paikkaan. Ihanat tapetit. Hyviä messukokemuksia! Laitathan sitten kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Olen miettinyt työpöydän hankintaa jo aiemmin ja nyt kun suunnitelmat yhtäkkiä toteutuivat, tuli siitä tosi kiva fiilis. Ja oikein aikaansaava olo myös :D Messukuvia on tulossa, mielelläni jaan niitä myös blogissa :)

   Poista
 11. Lomasi kuulostaa tehokkaalta sekä rentouttavalta. Minunkin hortensiat on leikattu pupujen ansiosta, mutta tarvitsevat vielä siistimistä.
  Mukavaa messuilua, raporttia odotellaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että sielläkin ovat puput käyneet suorittamassa kevätleikkuun. Harmi että eivät tee siistiä jälkeä :)
   Messuraporttia on varmasti tulossa, kunhan saan kuvat purettua.

   Poista
 12. Mukavaa, että lomalla o miälenkiintoosta puuhaa.
  Tyäpisteestäki tuli kiva. Messuraporttia orotelles :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla on ihanaa :) Ja kiitos, minustakin työpisteestä tuli mukava ja sille on ollut paljon käyttöä.

   Poista
 13. hyvännäköiset taimet! Meilläkin käy pupu-arboristi "hoitamassa" puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vai että sielläkin on pupuset puutarhureina :) Kaikkea ei ehdi mitenkään suojata talveksi.

   Poista