sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Harppaus itämistilastoissa ja kevätfiilistelyjä

Kylvörintamalta kuuluu hyvää. Viime viikonloppuna kylvetyistä siemenistä ensimmäiset itivät kolmessa päivässä, muut pienellä viiveellä, mutta silti todella pikaisesti. On ollut ihanaa katsoa mullasta nousevaa vehreyttä, pikkuruisia taimivauvoja. Tämä jos mikä tuo kevään tuntua.

Tomaatintaimia tulossa:

IMG_7951.jpg

Sinitähtösiä 'Red Cutting':

IMG_7955.jpg

Kelloköynnökset ovat muita edellä:

IMG_7954.jpg

Toivotan tervetulleeksi myös ulkona vallitsevan loskakelin. Lumien sulaminen on tässä vaiheessa maaliskuuta pelkästään hyvä asia! Lasken jo päässäni viikkoja siihen, että kasvihuoneeseen voisi viedä lämmittimen sekä ensimmäiset taimet. Pian voi myös leikata pensaat ja tarkistaa linnunpöntöt. Kevät on tulossa, pienin askelin.

IMG_7921.jpg

Tänään huristelin Pirilän Kukkatalon kevätmarkkinoille ja ostin pari pelargonin pistokasta, muutaman daalian juurakon sekä tarjoustulppaaneja. Melkein hypin tasajalkaa kun kävelin ulos myymälästä. Kukkien ostamisessa on jotain niin terapeuttista. Ehkä se on sitä, että antaa itselleen luvan hörhöillä. Kuka nyt välttämättä tarvitsee kolmea nippua tulppaaneja, etenkin kun kukat täytyy kissojen takia laittaa vierashuoneeseen oven taakse. Ei kukaan, mutta siellä ne nyt ovat ja kyllä niitä sopii ihastella :)

IMG_7925.jpg

IMG_7934.jpg

IMG_7940.jpg

Melkein jo tradition vuoksi kävin myös Plantagenissa katsastamassa pistokastarjonnan. Sieltä ostin pikkuisia verenpisaran ja pelakuun taimia odottamaan kesää. Näin jo mielessäni lämpimät kesäiltapäivät terassilla pelargonien kukkiessa.

IMG_7945.jpg

Pistokkaat odottamassa ruukutusta:

IMG_7948.jpg

Iltapäivällä siirryin kirjoittamaan blogia pannuhuoneeseen taimikasvatusten viereen. Huone on vahvasti funktionaalinen (toisin sanoin sotkuinen säilytystila) eikä sisustukseen ole panostettu mitenkään, mutta se ei häirinnyt. Kylvöjen ja pistokkaiden vieressä tunnelma on inspiroiva. Kohta pöytä tulee täyttymään vihreästä, joten minun täytyy kehitellä vastaava pieni kirjoitusnurkkaus yläkertaan. Missä te muut kirjoitatte blogia? Itse istun yleensä sohvannurkassa, mutta tänään havaitsin, että työpöytä olisi paljon toimivampi vaihtoehto.

IMG_7958.jpg

Kylvötilastot 11.3.: 
- Kylvettyjä lajeja/lajikkeita: 15 (joista 6 kylmäkäsittelyssä)
- Itäneitä: 7 

26 kommenttia:

  1. Ihania taimia <3 Itse bloggailen olkkarissa nojatuolissa. Ei se kaikista ergonomisin vaihtoehto ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, minullakaan ergonomia ei ole ihan paras täällä sohvalla kököttäessä :)

      Poista
  2. Tosi terhakat kelloköynnökset. Onnistuneesti itäneet taimivauvat ovat aina yhtä suuri ilo kasvattajalle.
    Lähes pääsääntöisesti bloggaan pöytäkoneella ja tosi harvoin läppärillä tai tabletilla. Viime viikolla hankin itselleni myös satulatuolin, joka on kyllä ergonomisesti hyvä blogatessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelloköynnöksiä on mukava kasvattaa, kun ne aina kasvaa kovalla vauhdilla. Tulee aina onnistujafiilis.
      Satulatuoli kuulostaa hyvältä! Tosin juuri eilen mietin ääneen, että valahtaisinko siinäkin silti huonoon asentoon, esimerkiksi nojaamaan pöytään. Hyvä työpiste olisi kyllä tärkeä.

      Poista
  3. Kelloköynnökset ovat jo komeassa kasvuvauhdissa, ja pirteät tulppaanit tuovat tosiaan iloa päivään. Meillä lojuu läppäri keittiön pöydällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ruokapöytää tai keittiön saareketta voisi kokeilla työpisteenä, mutta jostain syystä päädyn aina sohvalle. Ja sitten on niskat kipeänä, on se kummaa :)

      Poista
  4. Oi että - kesä on jo ikkunalaudalla siellä! Minä bloggaan keittiön pöydän äärellä seuranani lauma kissoja ja jaloissa nukkuu koira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun bloggauspiste kuulostaa niin ihanalta, eläinten seura lämmittää mieltä :)

      Poista
  5. Hienoja taimia sinulla, etenkin kellokäynnökset on mahtavia. Ihan hyvä vaan ettei täällä ole Plantagenia missään lähellä, liikaa houkutuksia :D Linnunpönttöjen siivoamisella alkaa olla jo kiire. Tiaiset aloittavat pesien rakentamisen/sisustamisen usein jo maaliskuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, totta kyllä että houkutuksia on joskus ihan liikaa :) Plantageniin suunnatessa ajatuksissa on "muutama" pistokas ja lopulta korissa on suunnilleen kymmenen pikkutainta.
      Voi ei, onko nyt jo kiirus pönttöjen kanssa. Jotenkin tämä pakkaskausi pistää sisäisen kalenterin aivan sekaisin.

      Poista
  6. Niin suloisia taimivauvoja:) Nuo tulppaanit on kyllä kauniita! Aina vaan ne kukat piristää mieltä:) Oikein mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit on mun ehdottomia suosikkeja leikkokukista. Muita leikkokukkia en oikeastaan osta koskaan. Mukavaa uutta viikkoa myös sinne!

      Poista
  7. Voih, ihania taimia. Kelloköynnöksesi ovat komean kokoisia, itse en ole vielä aloittanut esikasvatusta. Ja mikäs sen ihanampaa kuin shoppailua puutarhamyymälöissä. Tästä se kevät tulee! Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelloköynnösten kanssa tulee kohta kiire, jos haluaa nähdä ne kukkimassa. Tietysti riippuu myös hyvin paljon kesän lämpötiloista.
      Keväistä viikkoa sinne! :)

      Poista
  8. Olit sitte valinnu kasvatuksille oikiat lämpötilat :) Kelloköynnökset onki tosi hyvän näköösiä. Samoon tulput, varsinki nuasta kirijavista tykkään. Eherottomasti pitääs päästä johonaki puutarha/kasvimyymäläs käymähä. Son aina nii piristävää ja sais kans nuata pistokkahiaki muutaman.
    Plokkaan aina pöytäkonehella, joskus luen tapletilla, mutta son mun miälestä liia hiras vaihtamahan sivuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lämpötiloilla taisi olla todella merkitystä itämisen kannalta! Tästä inspiroituneena siirsin nyt myös paprikat kylppärin lattialle, koska ne varmasti hyötyvät lämmöstä. Paketissa taisi lukea 22 astetta, mutta uskoisin että 25 on vielä parempi.
      Tabletin olen kokenut jotenkin hankalaksi blogien kanssa. Kirjoittamiseen tarvitsisi kuitenkin näppäimistön ja minullakin kun tabletin malli on vuodelta kivi ja miekka, niin kaikki toimii vähän hitaasti.

      Poista
  9. Onko Plantsuun tullut jo pistokkaita? Pitääpä katsoa, josko ehtisin siellä jonain päivänä käväistä.
    Kirjoitan blogia työhuoneessa "isolla koneella". Blogeja taasen luen iltasella sohvan nurkassa tablettia näpytellen. Siksi kommentteihin tulee niin paljon virheitä, kun aina en muista tsekata tekstiä ennen julkaisu-näppäimen painamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Plantagenissa oli pistokkaita tarjolla. Kannattaa käydä valitsemassa parhaat päältä :)
      Pöytäkonetta meillä ei ole, mutta työpiste tai työhuone kuulostaisi kyllä hyvältä vaihtoehdolta. Siinä tulee ehkä myös hieman tehokkaampi olo kuin sohvalla :D
      Minä taas luen ja kommentoin blogeja usein puhelimella junassa istuessani ja voin vain kuvitella, mitä kaikkea olen typottanut kommentteihin :)

      Poista
  10. Olet todellinen viherpeukalo, hienosti ovat kylvösi itäneet ja mielenkiintoisia ruukutuksia sinulla.
    Inkeri puutarhurintytar.blogi.net

    VastaaPoista
  11. Hei löysin tieni sinun blogiisi ja liityin lukijaksi. Olemme samassa siemenkirjeessä mukana joten on mukava näin seurata perennojen kasvua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi Nila! Kirje tupsahti eilen postilaatikkoon, mutta koska tulin vasta myöhään illalla työmatkalta, en ehtinyt muuta kuin vain vilkuilla sisältöä. Toivottavasti ehdin tänään perehtyä siihen paremmmin, sisältö näytti nimittäin hyvin mielenkiintoiselta :)

      Poista
  12. Mä löysyin tänne myös ihan vasta juuri. Mukava blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit blogini :) Tulen myös vastavierailulle!

      Poista
  13. Hei, minäkin löysin juuri blogisi ja jäinkin heti lukijaksi😊
    Itämisen ja kasvun ihmeitä on aina niin mukava seurata. Hienoilta näyttävät sinun taimet! Ja kyllä, olen samaa mieltä, että kukkien hankkimisessa on jotain hyvin terapeuttista, eikä niitä voi liikaa olla😉 Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, tervetuloa lukijaksi Anni! Kylvöhommat tarjoavat iloa joka kevät, erittäin mukavaa puuhailua :)

      Poista