torstai 30. kesäkuuta 2016

Nunnia, konnia ja taimia

Eilen vietimme kivan kesäpäivän Turussa, päämääränä Samppalinnan kesäteatterin Nunnia ja konnia -esitys. Onnistuin neuvottelemaan aikatauluumme myös käynnin Viherlassilassa (jotenkin havaitsen miehessä pientä kyllästymistä taimistovierailuihin, vaikka en nyt ihan ymmärrä miksi :D). Olin nähnyt paikasta kuvia blogeissa ja toki nyt muutenkin puutarhaihmisen täytyy tutustua monipuolisesti taimikauppoihin :) Etenkin kun Turkuun vie matka vain harvoin. Kauppilan myymälääkin pähkäilin yhtenä vaihtoehtona, mutta se jää sitten seuraavaan kertaan.

Otimme Viherlassilan päivän ensimmäiseksi kohteeksi. Katseltavaa löytyi patsas- ja allasosastolta, josta tosin en muistanut ottaa yhtään kuvaa. Huomasin myös mielenkiintoiset havukasvit, joiden tarkempaan tutkailuun olisi voinut helposti käyttää tunnin tai pari. Keskityin kuitenkin enemmän perennoihin, mielessäni muutama harkittu kasvihankinta. Valikoima oli mukavaa vaihtelua lähialueen taimimyymälöihin, jossa tulee rampattua vähän väliä.

20160629_130727

20160629_130734

20160629_124934

20160629_125954

20160629_131041

Ostokset tehtynä jatkoimme matkaa keskustaan pikaiselle lounaalle ja sen jälkeen kesäteatteriin. Esitys perustui Whoopi Goldbergin tähdittämän Sister Act -leffan käsikirjoitukseen ja oli rennon hauska kesämusikaali täynnä komediaa, tanssia ja laulua.
Esityksen jälkeen kävelimme jokirannassa, herkuttelimme jäätelöllä, istuimme kahvittelemaan ja päivän päätteeksi vedimme mahat täyteen tapaksia.

Viereisessä pöydässä oli vähän toimintaa. Siinä vaiheessa kun lokkeja saapui paikalle useampia, hotkaisimme kahvimme nopeasti naamaan.

20160629_183036

Kaupungin ruukkuistutuksia:

20160629_180032

20160629_180110

Tänään hommat jatkuu omassa puutarhassa. Kiviä on vielä siirrettävänä, joten ei muuta kuin kääritään hihat :)

15 kommenttia:

 1. Tuolla Viherlassilassa olisi itsekin kiva käydä, jos on Turkuun päin asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli viihtyisä myymälä kyllä, ja aina kannattaa vierailla taimikaupoilla :)

   Poista
 2. Kesäteatteriin on päästävä joka kesä, se kuuluu kesään. Mielenkiintoisia puuvirityksiä, kukkaistutuksista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterin liput olivat syntymäpäivälahja mieheltäni, melko hyvä idea kyllä :) Itse synttärit olivat jo aikoja sitten, mutta nyt lomalla oli hyvää aikaa matkailla hieman kauemmas.

   Poista
 3. Ihania säleikköpuita! Tuollaisen haluaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävät säleikköpuut tosiaan! Lehdistö ei ollut kovin runsasta, mutta ehkä sekin tuuheutuu, kun puun istuttaa maahan.

   Poista
 4. Hui, mikä ihana ruusupöytä ja muutakin. Kuule, sun täytyy jättää miehesi johonkin hänelle mieluiseen paikkaan siksi aikaa, kun olet puutarhalla, jos se alkaa miestäsi kyllästyttää. Meille puutarhahörhöille se on vain lyhyt pyrähdys, vaikka siellä menisi tuntejakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli ihanan muhkeita ruusuja! En tunne ruusuja yhtään, joten en osaa kommentoida valikoimaa tarkemmin, mutta ainakin näytti superhyvältä.
   Totta kyllä, että taimistolla vietetty aika on suhteellista :D

   Poista
 5. Tuonne ViherLassilaan minäkin hinkuan, katsotaan, pääsenkö vielä tänä kesänä... Siellä olisi kaikkea ihanaa... Kauppilassa olen käynyt, sekin oli jo kokemus, pieniin taimimyymälöihin tottuneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kivaa käydä jossain muualla kuin totutussa myymälässä :) Toivottavasti ehdit ja pääset!

   Poista
 6. Olemme käyneet Viherlassilassa samana päivänä :) Kävin Turussa ihailemassa pioneja puutarhaystäväni luona ja Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa. Kävin etsimässä Viherlassilassa valkovaleakaasiaa, jonka haluaisin puutarhaani.

  VastaaPoista
 7. Olemme käyneet Viherlassilassa samana päivänä :) Kävin Turussa ihailemassa pioneja puutarhaystäväni luona ja Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa. Kävin etsimässä Viherlassilassa valkovaleakaasiaa, jonka haluaisin puutarhaani.

  VastaaPoista
 8. Tuonne täytyy kyllä itsekkin mennä joskus tutustumaan tarjontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on listalla monta taimistoa, jossa haluaisin joskus vierailla :) Täytyisi tehdä koko Suomen kattava roadtrip, jotta ehtisi kaikkialle.

   Poista