lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kirkkaita värejä ja lehtivihreää

Joka vuosi suunnittelen, että kesällä rauhoitan viikonloput kotona ja pihalla olemiseen. Siitä huolimatta huomaan kalenterin täyttyvän vaivihkaa menoista ja vieraista. Se on kivaa, mutta kääntöpuolena puutarhatöihin ei meinaa löytyä aina aikaa eikä energiaa. Kohtapuolin kuitenkin vapaa-aika lisääntyy, koska kesäloma häämöttää jo kulman takana. Odotan hyviä yöunia sekä aamusta iltaan puutarhassa vietettyjä päiviä!

Pelargonin kirkkaita värejä:

IMG_2243.jpg

Tuoksukurjenpolvi 'Bevan's Varietyn' kukat ovat yhtä lailla erikoisia väriläiskiä:

IMG_2250.jpg

IMG_2255.jpg

Maksaruoho kukkii kalliolla leikkimökin edessä, sävyt sopivat mielestäni täydellisesti yhteen:

IMG_2258.jpg

Kauan kaivatut sateet ovat nyt sitten saapuneet, eikä sateelle meinaa tulla loppua. Vettä on tullut niin lujaa, että muutama terassilla ruukuissa kasvavista kesäastereista on katkennut kokonaan. Muutenkin ruukkuistutusten kasvit seisovat juuret vedessä, koska ruukkujen alustat ovat yläreunaan asti täynnä vettä. Eilen kaadoin vedet pois, mutta aamulla tilanne oli ennallaan.
Toisaalta eipä ainakaan tarvitse kastella. Tekee hyvää suorakylvöille sekä vasta siirretyille tai istutetuille kasveille. Kun sateet loppuvat, teen täsmäiskun taimikaupoille. Olen jo torstaista asti suunnitellut hankkivani muutaman täydennyksen kukkapenkkeihin, mutta kaatosateessa ei kuitenkaan huvita lähteä ulkomyymälän valikoimia tutkailemaan.

Mirrinmintun sävy on hieman seesteisempi ja houkuttelee pörriäisiä:

IMG_2269.jpg

Pastellisävyjä tarjoaa myös ensimmäinen kukkansa avannut myskimalva, tämän kevään siemenkasvatuksiani:

IMG_2265.jpg

Muut taimi- ja siemenkylvöt vihertävät jo kovin, mutta eivät vielä kuki. Kuvassa härmesalviaa, sinitähtöstä sekä unikoita:

IMG_2264.jpg

Viljelylaatikossa herneet ovat lähteneet hyvin kasvuun. Jos vielä muistaisi laittaa tukikepit!

IMG_2276.jpg

Keväällä istutettu pilariomenapuu tekee jo satoa. Saa nähdä saadaanko omenoita vai tippuvatko nämä ennen aikojaan:

IMG_2277.jpg

Mansikka-amppeli on kaunis ja herkullinen näky:

IMG_2246.jpg

Mutta nyt vielä viimeiset askareet ennen vieraiden tuloa. Kämppä onkin jo siivottu, vieraspatja viritetty ja koitettu vähentää kissankarvojen määrää (joka ei koskaan kuitenkaan toimi).

Kivaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kauniit kukat ja kuvat jälleen. Meillä on oikea myrsky. Tuulee ja sataa voimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Nyt saisi nuo kesämyrskyt loppua vaihteeksi!

   Poista
 2. Upeaa kukintaa kuvissasi ja hyvältä näyttää myös tuleva sato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Toivottavasti tulee herkullista satoa :)

   Poista
 3. Kauniita kukkia kuvissasi. Moni kasvi näyttää sinulla kukkivan, kun täällä on vielä nupulla. Meidän piha onkin paikoitellen melko varjoisa.
  Vettä on tullut ja tulee yhä. Miksi sään pitää aina seilata laidasta laitaan? Yhden päivän sateet olisivat riittäneet mainiosti.
  Kesää odottaa aina niin valtavasti ja siihen lataa odotuksia kokonaisen talven edestä. Ehkä siksi syksyllä onkin iloinen ja tyytyväinen, kun edessä on enemmän lepoa. Silti tykkään keväästä ja kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Jännä että pihallamme kukinta on jopa edellä, olen aina kuvitellut, että tuulinen piha ja savimaa eivät ole mikään paras ja lämpimin yhdistelmä. Toisaalta aurinko porottaa meillä melko lailla suoraan penkkeihin, kun täysikasvuisia puita ja pensaita on vasta vähän.
   En myöskään ymmärrä, miksi sitä vettä pitää tulla nyt ihan koko ajan. Menee hukkaan suurin osa. Ja tänään huomasin, että kaikissa pihlajissa on ruostetta ja se oli tarttunut myös syysvuokkoon. Ei ollenkaan hyvä juttu, että ilma pysyy jatkuvasti kosteana.

   Poista
 4. Ihania värikkäitä kukkia. Tuo viimeinen kuva mansikasta onkin herkullinen, miten unohdinkaan ostaa tänä vuonna mansikka-amppelin??? Jos mahdollista niin ota vieraat mukaan puutarhapuuhiin ja hommat hoituu samalla kun voi vaihtaa kuulumiset 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Ystäväni toi mansikka-amppelin keväällä lahjaksi, ja se on aivan ihana. En olisi itse tajunnut ostaa sellaista, mutta jatkossa hankin varmasti - se tuo terassille kivaa tunnelmaa.
   Hih, olisi kyllä kivaa, jos vieraista saisi apujoukkoa pihatöihin :) Toisaalta taidan tykätä yksin puurtamisesta, en tiedä tulisiko siitä mitään, jos pitäisi ohjeistaa muita :D

   Poista
 5. Upea väri tuoksukurjenpolvessa!

  VastaaPoista