sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pihabongausta

Tänään osallistuin BirdLifen Pihabongaukseen. Alkuun vaikutti siltä, että saldoksi jää muutama sinitiainen. Seuraavaksi paikalle pöllahtikin parvi pikkulintuja ja olin ihan hädässä laskemassa niitä. Otin kameran avukseni, jotta erottaisin kauempana puussa hyppivät tiaiset.

IMG_0633.jpg

Ilokseni keltasirkut ovat taas löytäneet pihallemme. Taitaa olla tämän talven ensimmäinen viikonloppu, kun heitä näkyy. 

IMG_0632.jpg

Lopulliseksi saldoksi kirjasin listan, joka vastaa melko tyypillistä kuvaa meidän pihan vieraista:
9 keltasirkkua
6 talitiaista
5 sinitiaista
3 mustarastasta
2 harakkaa
1 kuusitiainen

IMG_0624.jpg

Myös oravat näyttäytyivät, olihan ruokintapaikalla tarjolla maapähkinöitä.

IMG_0642.jpg

Lopuksi pieni ote Karel Čapekin Puutarhurin vuosi -kirjasta. Aloitin sen lukemisen pari päivää sitten ja hihittelin jatkuvasti osuville kuvauksille. Kuten tälle:

Ilmojen kanssa on nimittäin niin erikoisesti, että ne eivät ole koskaan kunnossa. /.../ Jos lunta ei ole, hän valittaa tuhoisia lumettomia pakkasia; /.../ Jos aurinko uskaltautuu paistamaan tammikuussa, puutarhuri säikähtää, että hänen pensaidensa nesteet lähtevät liian aikaisin liikkeelle. Jos sataa, hän pelkää kivikkokasviensa puolesta; jos on kuivaa, hän tuntee tuskaa rhododendroniensa ja suokukkiensa puolesta. Eikä olisi vaikeaa olla hänelle mieliksi: riittäisi, että tammikuun ensimmäisestä päivästä viimeiseen olisi 0,9 astetta pakkasta, 127 millimetriä lunta (kevyttä ja mieluiten vasta satanutta), enimmäkseen pilvistä, tyyntä tai vähäistä länsituulta; silloin kaikki olisi hyvin.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Minullakin oli aikomus bongailla lintuja, mutta niin paljon oli muuta ohjelmaa, että se jäi. Mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin meinasi melkein jäädä bongaukset väliin, kun oli jonkun verran ohjelmaa viikonloppuna. Sunnuntaina oli kuitenkin aamulla sopiva hetki, jolloin nautin samalla aamukahvit. Mukavaa helmikuun alkua sinullekin!

   Poista
 2. Siellähän ne linnut sitten olivatkin. Bongasin kumpanakin päivänä ja saalis oli tosi surkea. Kaksi harakkaa, yksi orava ja korpin huutelu. Mihin kummaan kaikki tintit taas hävisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus! BirdLife onkin itse asiassa jo tiedottanut, että lintuja oli ennätyksellisen vähän: http://www.birdlife.fi/tiedotteet/index.shtml#01022016.
   Minulla kävi tosiaan melkein päinvastoin, eli tänä viikonloppuna lintuja oli enemmän kuin koskaan aiemmin tänä talvena.

   Poista
 3. Siellähän on runsas saldo! Minä bongasin yhden talitaisen tunnin aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on ilmeisesti ollut liikkeellä - BirdLife tiedotti myös ennätyspienistä lintumääristä: http://www.birdlife.fi/tiedotteet/index.shtml#01022016.

   Poista