maanantai 11. tammikuuta 2016

Lux Helsinki

Minun oli jo eilen tarkoitus kirjoittaa Lux Helsingistä, mutta jouduin sen sijaan postaamaan akuuteista kasvarihaasteista :)

Korjataan asia siis nyt. Aihe ei tällä kertaa liity mitenkään puutarhaan, mutta se sallittakoon. Alkaa tässä keskellä talvea nimittäin kukkakuvat loppumaan tietokoneen kansioista ...

IMG_0290.jpg

Ilahduttavan moni oli pakkasesta huolimatta tullut kiertämään valofestivaalin reittiä. Välillä tuuli nipisti, mutta ihmisjoukossa taas lämpeni. Olin varustautunut kunnon talviretkeen ja pukenut päälle lämpökerraston, toppahousut ja paksun talvitakin. Yllätyin itsekin siitä, että ei tullut kylmä, vaikka vilukissa olenkin.

Aloitimme Annankadun suunnalta.

Annantalo ihan liekeissä:

IMG_0236.jpg

Annankadun ja Kalevankadun risteyksessä oli tungosta aiheuttanut valopilvi (tällainen olisi muuten siisti loppukesän iltoina terassia valaisemaan..miten olisi, saisiko tuon taideteoksen meille lainaan?):

IMG_0240.jpg

Ruttopuisto oli satumaisen violetti ja Vanha kirkko valaistu neonvärein:

IMG_0250.jpg

IMG_0248.jpg

Puistossa oli erilaisia lyhtyjä. Iso teekannu ja tuulettimista koottu (ja mielestäni hieman Darth Vaderia muistuttava) valaisin jäivät mieleen:

IMG_0252.jpg

IMG_0251.jpg

IMG_0257.jpg

Seuraavaksi kävelimme Espalle ja siitä Senaatintorille. Torikortteleissa oli hauskoja hahmoja:

IMG_0268.jpg

IMG_0270.jpg

Vaikuttavin ilmestys oli varmasti Tuomiokirkko, jonka väritys vaihtui muutaman sekunnin välein:

IMG_0280.jpg

IMG_0283.jpg

IMG_0275.jpg

IMG_0276.jpg

IMG_0277.jpg

IMG_0285.jpg

IMG_0273.jpg

Tuomiokirkon tapuliin heijastettiin seitsemän minuutin mittainen videoteos:

IMG_0299.jpg

IMG_0301.jpg

IMG_0302.jpg

IMG_0303.jpg

IMG_0304.jpg

Reitin viimeinen osuus oli Rautatientori, jossa pysähdyimme katsomaan Ateneumia eri väreissä:

IMG_0308.jpg

IMG_0311.jpg

Valokarnevaali oli kiva talvi-iltojen piristys ja tänä vuonna mielestäni erittäin hyvin toteutettu. Tykkäsin kovasti.

11 kommenttia:

 1. Vau, tosi hienoa. Kiva, että postasit valotapahtumasta. Olisin mielelläni mennyt itsekin sitä katsomaan, mutta en ehtinyt. Ja tuskin olisin onnistunut saamaan noin upeita kuvia.
  Tykkään, kun Helsingistä on tullut niin avoin ja monipuolinen paikka. Ennen elämää oli vain helteisinä kesälauantaisin, mutta nykyisin kaupunki elää läpi vuoden.
  Minusta puutarhablogissa voi hyvinkin olla postauksia muustakin kuin puutarha-asioista. Puutarhailu on osa elämää, mutta meidän ilmasto-olosuhteissamme se tuppaa väkisinkin kutistumaan turhan kapeaksi näin talvisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Helsingissä on tosi kivoja tapahtumia. Nyt kun Lux Helsinki loppui, niin kohta alkaakin Docpoint-elokuvafestari, siinä on yleensä ollut mahdottoman hyviä dokkareita ympäri maailmaa.

   Poista
 2. Upeaa!!! Onko tuo tapahtuma Helsingissä siis joka vuosi? Tuollaistahan olisi kiva mennä katsomaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viime vuosina Lux Helsinki on järjestetty tammikuun alussa, tällä kertaa 6.-10.1. Joskus aiempana vuonna tapahtuma on ollut Töölönlahdella ja Musiikkitalon paikkeilla. Oli kyllä kiva pieni taidepläjäys.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli tosiaan, ja kiva että näin talvellakin on jotain katsottavaa. Vaikka onkin kylmä ja pimeä vuodenaika :)

   Poista
 4. Kaunista, kiva katsoa kuvia kun en itse koskaan saa aikaiseksi lähteä mihinkään. Hyvä idea, että tammikuussakin järjestetään tapahtumia. Niin tylsä kuukausi muuten. Tuo perhosvalojen kruunaama kirkkonäkymä on tosi suloinen. Nyt pitää mennä lukemaan ne kasvarihaaveet seuraavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lähdön moottorina toimi avopuoliso, itsehän olisin varmaan tyypilliseen tapaani jäänyt kotiin köllöttämään :) Onneksi lähdettiin, oli hauskaa.

   Poista
 5. Voi miten kiva kun löysin blogisi. Tosi kiva blogi sinulla. Hienot kuvat. Olisi kiva jos olisi mahdollisuus käydä Helsingissä katsomassa noita valoja, mutta sellaiseen ei valitettavasti ole mahdollisuutta. - Tervetuloa vierailulle blogiini! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun kävit vierailulla. Minäkin liityin nyt lukijaksesi, koska haluan seurata tätä mukavaa blogiasi.

  VastaaPoista