sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Puutarhurin vastaisku eli Nyt saa talvi tulla

Edellisen postauksen lievä paniikki on vaihtunut levollisuudeksi. Kaksi tehokasta päivää pihalla ja hommat alkavatkin olla tältä vuodelta pulkassa. Selkä on kipeä, mutta mieli levännyt.

Montakymmentä sipulia tuli istutettua maahan, tällä kertaa 'Ollioules' ja 'Lucky Strike' -tulppaaneja talon taakse kukkapenkkeihin sekä pallerolaukkaa kivikkoon.

IMG_9906.jpg

Tarjouksesta hankitut taimetkin löysivät vihdoin paikkansa, toivottavasti eivät pane myöhäistä istutusta pahakseen.
Reunusasteri, isokaunosilmä, palavarakkaus ja jokin, minkä kyltissä lukee syyshohdekukka 'Golden Queen', mutta joka ei sitä varmasti ole :) Vaikutta enemmän pieneltä puuvartiselta kivikkokasvilta. Kenties ensi vuonna selviää, mistä kyse:

IMG_9905.jpg

Kaksi nuorta luumupuuta saivat talvisuojan:

IMG_9916.jpg

Pihaa siistiessä löysin sieltä sun täältä pakastuneita tomaatteja. Kukahan lie ne "piilottanut". Tässä pari paviljongin rungolta kuvattuna:

IMG_9907.jpg

IMG_9911.jpg

Mitähän käy ruusukaalille? Sain taimet keväällä lahjaksi ja istutin ne terassin viereen laatikkoon. Vielä niiden pitäisi jaksaa kasvaa:

IMG_9912.jpg

Pihalla oli tänään seuranani kaksi käpytikkaa. Harmikseni kamerassani oli laaja linssi, enkä kerennyt vaihtaa sitä teleputkeen. Rohkeita lintuja olivat, sain ihan rauhassa muutaman metrin päässä terassilla ottaa niistä kuvia.

IMG_9919.jpg

IMG_9922.jpg

IMG_9925.jpg

Kovin on ruskeaa kuvissa. Vain kivikkoon istutettu tarhakylmänkukka luulee kevään tulleen:

IMG_9938.jpg

IMG_9936.jpg

4 kommenttia:

 1. Voi miten söpö kylmänkukka<3 Se jos joku saattaa jo nimensäkin perusteella yrittää rohkeasti kukkia tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, rohkeasti lähestyvää talvea uhmaten :D Saa nähdä miten se vaikuttaa kevään kukintaan.

   Poista
 2. Oih, kylmänkukka luulee jo kevään tulleen. Noh, kelpais kyllä mulle se :) 'Oullioules' tulppani on kaunis! Mukavantuntuinen blogi sinulla, vasta löysin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Aloitin puutarhabloggailun vasta äskettäin. Kiva että blogistani jäi mukava fiilis :)
   Ja minustakin Ollioules-tulppani vaikutti hienolta, joten sorruin heti hankkimaan 40 kpl sipuleita :)

   Poista