torstai 31. toukokuuta 2018

Menneitä kukintoja ja siemenkirje toisella kierroksella

Puutarha ei ole tällä hetkellä arjen tärkeysjärjestyksessä kärkikahinoissa. Olemme priorisoineet vapaa-ajan ykkösprojektiksi alakerran kylpyhuoneremontin, joka on ollut "työn alla" viimeiset viisi vuotta (eli ei ole edennyt yhtään sinä aikana). Mutta nyt meillä on uusi deadline, uusi into ja vauhti, sekä tietysti suunnitelma ja viikoittainen tehtävälista. Tällä viikolla siihen on kuulunut muun muassa lattiavalua, kalusteiden paikkojen mittaamista ja rakennusjätteen pakkaamista peräkärryyn ja poisvientiä. 
Iltamyöhään kipaisen puutarhaan kastelemaan, samoin aamulla kasvihuoneeseen, mutta siinä on aika lailla kaikki, mitä ehdin tällä hetkellä puutarhassa tehdä. Muutamana päivänä olen istuttanut joitakin esikasvatettuja taimia paikoilleen ja aiheuttanut sillä itselleni kahta kauheamman kasteluongelman. Mutta puutarha pärjää kyllä. Kasvattaa kunnolla rikkaruohoja, mutta pärjää silti. Kunhan kylppäri (ja sauna ja takkahuone) valmistuvat, niin pääsen heittäytymään puutarhahommien pariin. Siihen asti hieman myöhästyneitä kuvia viime viikoilta, kun on tuo kuvaamis- ja postauspuolikin ollut hieman heikoissa kantimissa.

Tulppaanien kukinta oli ja meni:

IMG_8805.jpg

IMG_8809.jpg

Sama koskee rodojen kukintaa. Ihan käsittämätöntä, että kukinta on ohi jo ennen kuin päästään kesäkuun puolelle. Alppiruusu 'Mauritz':

IMG_8823.jpg

IMG_8826.jpg

Kivikon kukkamättäät:

IMG_8822.jpg

IMG_8820.jpg

IMG_8818.jpg

Seuraavat esikot kukkivat. Suikeroesikko 'Garryarde Guinevere' on ihana!:

IMG_8815.jpg

Kuten myös uusin hankinta luhtaesikko:

IMG_8817.jpg

Eilen postilaatikkoon tupsahti Pihan vuosi -blogin toisella kierroksella oleva perennasiemenkirje. Kirje sisälsi vaikka mitä! Joitakin kasveja jouduin ihan googlettamaan :) Toisella kierroksella ajatuksena on vain ottaa siemeniä, ei laittaa enää uusia mukaan. Ja koska olen tokan kierroksen listalla viimeisenä, niin otin rohkeasti useampia siemeniä kokeiltavaksi: akileijoja useita eri lajikkeita, lisäksi pikkutöyhtöangervon, karpaattienkellon, soihtunauhuksen, siperiankurjenmiekan, tuoksuherneen ja kurjenpolven siemeniä. Odotan innolla sitä hetkeä kun pääsen kylvämään ne ulos. Täytyykin miettiä, minkä penkin kulmaan voisin tehdä pienen kylvöalueen. 
Laitan viikonloppuna loput siemenet postilla takaisin, jotta niitä voisi hyödyntää uuden siemenkirjeen aloituksessa. 

Mutta nyt hops pihalle kastelemaan! 
Kauniita kesäpäiviä kaikille! Yritän ehtiä välillä myös lukemaan blogejanne, harmittaa jo selvästi, kun en tiedä, mitä kaikkea kivaa puutarhajuttua muualla on meneillään. 

14 kommenttia:

 1. Juuri joku varoitti soihtunauhuksen leviämisestä. Varovainen sen suhteen pitänee olla.

  Puutarha odottelee kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, täytyy miettiä että mihin sen soihtunauhuksen laittaa mikäli siemenet itää.
   Puutarha odottaa onneksi, joskin edessä on enemmän työtä, mikäli pitää pidemmän tauon. Mutta valintoja, valintoja..

   Poista
 2. Hienot kuvat ja ihanaa kukintaa! Kaunis tuo kivikko kukkamättäineen ja pöllö vahteineen:) Mukavaa alkanutta kesäkuuta ja ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pöllö on lahja mieheltäni, hyvin on osunut nappiin :) Aurinkoista kesäkuuta myös sinne!

   Poista
 3. Tsemppiä remonttihommiin, niiden sujuvuudesta, kun ei ikinä tiedä... Onneksi pääset puutarhaan tuulettumaan välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä varmasri tarvitaan, koska nyt ei motivaatio taida olla ihan kohdallaan :) Mutta päämäärä mielessä tehdään hyvällä tahdilla.

   Poista
 4. Tulinpa heti vastavierailulle blogiisi :) Mietin samaa pari päivää sitten, että mitä jää kukintaa enää heinäkuulle kun kaikki näyttää kukkivan nyt ja heti. Mies siihen kommentoi, että lähtevät sitten uudelle kierrokselle. Niinhän se taitaa mennä :)
  Upean värinen alppiruusu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tulit vastavierailulle! Niinpä, osa kasveista saattaa hyvin vetää toisen kierroksen :) Tosin nyt näyttäisi hieman viilenevän ja on ollut tosi kuivaa, joten täällä ei ainakaan ole kasvu kovin runsasta.

   Poista
 5. Kauniita esikkoja. Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esikot ovat suloisia. Mukavaa sunnuntain iltaa! :)

   Poista
 6. Kaunista kukintaa.
  Tsemppiä remonttiin.

  VastaaPoista
 7. Upean värinen tuo alppiruusu! Ja kauniit kuvat muutenkin! Nyt tosiaan tuntuu, ettei aika riitä mihinkään. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Alppiruusu on tosiaan melko sähäkkä lajike :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista