sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Ensimmäistä kertaa bloggaajatapahtumassa

Sain joitakin viikkoja sitten ensimmäistä kertaa kutsun Kotipuutarhan bloggaajatapahtumaan Espoon Marketanpuistossa. Muiden bloggaajien tapaaminen kiinnosti, mutta mietiskelin silloin siirtymää anonyymiudesta tunnistettavaksi - se tuntui välillä aivan oudolta ajatukselta. Jälkikäteen voi todeta, että en ihan ymmärrä, mikä tässä siirtymässä mietitytti :D Oli nimittäin niin mukava tavata muita bloggaajia ja saada kasvot niin monelle henkilölle, joiden blogien matkassa on kulkenut ja joiden puutarhajutuista innostunut.

Tapasin Sirkun (Kukkia ja Haaveita), Hilun (Maatiaskanasen Elämää), Tiiun (Puutarhahetki), Sussin (Förmaaki ja puutarha), Marjan (Suvikumpu), Katjan (Päivänpesän elämää), Cherin (Autuas olo), Katin (Katinkanssa), Vaalean vihreää -blogin samalla nimimerkillä bloggaajan, Katin (Oravankesäpesä), Sarin (Puksipuun blogi) ja monia muita bloggaajia. Uusia tuttavuuksia oli niin paljon, että en harmillisesti ehtinyt jutella kaikkien kanssa enkä välttämättä edes muista enää kaikkien paikalla olleiden nimiä, pahoittelen jos jätin jonkun mainitsematta!

Itse tapahtuma sujui mukavassa hengessä, hyvien tarjoilujen ja tuote-esittelyjen ääressä.

IMG_8912.jpg

Teemana oli "Pienet pihat", joka ei ihan sataprosenttisesti osunut omalla kohdallani nappiin, mutta josta kuitenkin sai inspistä myös isolle pihalle.
Ensin Kotipuutarhan Maija Stenman kertoi oman kaupunkipihan esimerkein, kuinka pienestä pihasta saa kauniin. Mieleen jäivät hienot korkeat kärhökehikot, jotka Maija oli pihaansa toteuttanut, sekä toteamus, että pienessä pihassa kaiken (esimerkiksi reunojen, kiveysten) täytyy olla skarppia ja huoliteltua.

IMG_8903.jpg

Kekkilän Mari Kaartokallio kertoi monivuotisten kasvien käytöstä terassilla sekä Kekkilän uudesta viherkalustesarjasta. Marin esityksestä mieleen jäi persikkapuun talvetus parvekkeella, joka on hänen mukaan onnistunut kolme vuotta peräkkäin ilman mitään suojausta.

IMG_8907.jpg

Ruduksen Jaani Turunen puolestaan esitteli runsain esimerkein pieneen (ja miksei myös isompaan) pihaan sopivia kivetyksiä sekä kertoi uudesta Luotokivi-tuotteesta. Kyselin jälkikäteen Jaanilta myös neuvoja talomme edustan ja sisäänajotien kivetyksen tekemisestä ja sain hyviä vinkkejä ja pohdittavaa tätä potentiaalista tulevaisuuden projektia silmällä pitäen.

IMG_8908.jpg

Luotokivi-kiveys:

IMG_8920.jpg

..Kekkilän viherkalusteineen:

IMG_8922.jpg

Puutarha Tahvosten Sanna Tahvonen kertoi lopuksi Proven Winners -kasvikokoelmasta, johon tällä hetkellä Tahvosilla kuuluu 11 pensasta. Täytyy sanoa, että kasvikuvien katselu on aina mukavaa :) Kaikki bloggaajat saivat Tahvosilta mukaansa myös kyseisen sarjan Double Play® Big Bang pensasangervon, joka ihastutti raikkailla sävyillään.

IMG_8914.jpg

IMG_8918.jpg

Tässä vierekkäin Double Play® Big Bang pensasangervo sekä Double Play® Red japaninangervo:

IMG_8919.jpg

Olipa mukava päivä, kiitos Kotipuutarhalle kutsusta sekä kaikille bloggaajille hyvästä seurasta, oli hauska tavata!

20 kommenttia:

 1. Hienoa, että menit mukaan tapaamiseen. Itsekin arastelin ensimmäisillä kerroilla, mutta turhaan, sillä tapaamisten anti on ollut aina pelkkää plussaa. Tällä kertaa en päässyt mukaan, mikä tietenkin harmittaa. Olisi ollut kiva tavata sinut ja monet muut, puhumattakaan tiedollisesta puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että tapaamisen anti oli pelkästään myönteistä :) Harmi, että et päässyt mukaan, olisi ollut todella kiva tavata sinut! Ehkä sitten joskus toiste.

   Poista
 2. Kiva, että tulit. Oli oikein mukavaa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava päivä ja hauska nähdä kaikkia bloggaajia :)

   Poista
 3. Harkitsin pitkään lähteäkö mukaan. Täältä pohjoisesta on vain sinne etelään niin pitkä matka. Onneksi kerroit hieman kuulumisia, sai pienen käsityksen taphtumasta. Ehkä ensi vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä bloggaajatapahtuma että Marketanpuiston puutarhapäivä ovat molemmat kivoja tapahtumia. Vaikea arvioida, ovatko pitkän matkan arvoisia, se riippuu niin paljon siitä mistä pitää, mutta ehkäpä joskus pääset yhdistämään samalle matkalle jotain muutakin tekemistä pk-seudulla?

   Poista
 4. Olipa kiva tavata, saada blogille kasvot. Pienestäkin pihasta voi ammentaa vinkkejä suurempaan, piha kun yleensä on täynnä omia pieniä alueita suuremman kokonaisuuden sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Oli todella kiva tavata sinut ja muita puutarhabloggaajia :)

   Poista
 5. Voi, miten mukavaa oli tavata! Päivä oli mielenkiintoinen ja iloinen, herkullinen ja viihdyttävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli tosi mukava ja viihtyisä, hyvässä hengessä toteutettu :) Oli niin kiva tavata!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oli kieltämättä mukavaa ohjelmaa ja seuraa, rentoa ja iloista :)

   Poista
 7. Moikka, oli ihan huippukiva tavata! Nämä tapahtumat ovat senkin takia mukavia, kun tapaa ihan livenä muita bloggaajia ja tutustuu myös uusiin. Kivan tapahtuman oli Kotipuutarhalehti jälleen järjestänyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva tavata! Oli mukavaa saada kasvot usealle blogille ja tutustua myös uusiin tyyppeihin :)

   Poista
 8. Oli tosi ihana tavata! Kiva, että päätit osallistua tapahtumaan. Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli hauska tavata ja saada kasvot blogillesi :) Olisi todella kiva nähdä taas!

   Poista
 9. Harmittaa kovin kun en tänäkään vuonna päässyt osallistumaan. Täytyy ensi vuonna yrittää järjestää niin että pääsee mukaan. Upea tuo pensasangervo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, harmillista että et päässyt mukaan, toivottavasti ensi vuonna sitten! Pensasangervo on todella suloinen :)

   Poista