lauantai 13. tammikuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä 2017

Navettapiika haastoi minut mukaan Kuusi kuvaa kesästä -haasteeseen. Kiitos! :) Tämä mukava haaste antaa syyn käydä läpi edelliskesän kuvat ja palata mielessä kesän lämpöön, väreihin ja tuoksuihin. Kuvamäärän rajaaminen on vaikeaa - niin moni kasvi, näkymä tai tunnelma olisi ansainnut päästä mukaan!

Tällä kertaa valintani osui runsaisiin kasvi ja väriyhdistelmiin, jotka miellyttävät omaa silmääni eniten. Ja tällaisia runsaampia kokonaisuuksia alkoi lapsenkengissä olevassani puutarhassa näkymään  kunnolla vasta viime kesänä. Ainakin nyt tiedän, mihin haluan tähdätä jatkossakin - paljon värejä, kiitos!

Aloitetaan kevään hempeistä tulppaaneista (tai no, kuva on otettu kesäkuun seitsemäntenä, melko lailla kesän puolella aletaan olemaan). Havahduin ensimmäistä kertaa kerrattujen tulppaanien ihanuuteen:

IMG_5224.jpg

Loput kuvat ovatkin jo pääosin elokuun runsaudesta. Hassut jänönhännät, taustalla punavirmaa ja harmaamalvikkeja, mieluisia sävyjä ja muotoja.

IMG_7371.jpg

Räväkkä syysleimujen ja väriminttujen yhdistelmä:

IMG_7397.jpg

Syyshohdekukkien terrakotta ja rantakukkien violetti sävy olivat yllättävän hyvä yhdistelmä. Joskus tämän puutarhurin suunnittelemattomuus tuottaa hyviäkin tuloksia :)

IMG_7407.jpg

Elokuun puolessa välissä puutarhasta löytyi tummanpuhuvia sävyjä. Kosmoskukka ja sinipallo-ohdake täydensivät toisiaan:

IMG_7465.jpg

Viimeisessä kuvassa syyshortensian kavereina ovat violetit syysleimut ja viime kesänä kunnon kasvuvauhtiin päässyt kaksivuotias harmaakäenkukka:

IMG_7484.jpg

Saattaa olla, että tämä haaste on jo ehtinyt monelle, mutta mikäli ei vielä, niin haastan mukaan seuraavat blogit:
- Pihan Vuosi
- Puutarhurin elämää
- Puutarha on kotini

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

28 kommenttia:

 1. Oi, miten kerrassaan upeaa kukkaloistoa. Kyllä silmä lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu melkein mahdottomana näin keskellä talvea :) Mutta kohta onneksi taas vihertää ja kukkii.

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat. Upeaa kukkaloistoa. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi kun on ihania tulppaaneita! En jostain syystä saa tulppaneita kasvamaan pihallani, ehken osaa istuttaa oikein tai maa ei ole sopivaa vai mikä lie....
  Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua hirvittää ajatella, miten tulppaanit ovat selvinneet tästä syksystä. Monta kuukautta pelkkää sadetta tai lumien sulamisvesiä ei varmasti tee hyvää. Toivottavasti edes muutama olisi selvinnyt.

   Poista
 4. Ihanaa värien ilotulitusta! Upeita väriyhdistelmiä, siihen minäkin pyrin, se on aika haastavaa. Väriminttu on ihana näky, olen siihen niin ihastunut, itselläni löytyy siitä jo kolmea eri väriä.
  Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaan väriminttuihastuksen kanssasi. Minullakin on punaisten lisäksi muutama vaaleanpunainen lajike, mutta ne ovat hieman kituutellut. Viime kesänä siirsin ne kohopenkkiin, toivottavasti viihtyvät siellä paremmin.
   Kiva että tykkäsit haasteesta, jään odottamaan kesäkuvia :)

   Poista
 5. Olipa kiva katsaus viime kesän kukkaloistoon - hienoja väriyhdistelmiä kukkaryhmissä. Tuo sinipallo-ohdake on kyllä niin kaunis kosmoskukkien kanssa samassa. Tämmöinen haaste on hauska toteuttaa nyt näin sydäntalven aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki :) Moni väriyhdistelmä syntyy täysin sattumalta, mutta sitä kivempaa on nähdä niiden yllättävän. Nyt talvella on tosiaan mukavaa palata kesämuistoihin :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Kesäkuvat piristävät kummasti tässä vaiheessa :)

   Poista
 7. Ihania kukkakuvia. Upeita leimuja ja tulppaaneja. Kohta on taas kukka-aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kohtahan tosiaan saa tulppaaneja kaupasta ja siitä ei ole enää montaa kuukautta siihen, että niitä voi ihailla myös omassa puutarhassa.

   Poista
 8. Ihania kuvia, pidin eniten kosmoskukan ja sinipiikkipallo-ohdakkeiden combosta. Oletpa saanut pihaasi upeita väriyhdistelmiä, jotka tosiaan kukkivat samaan aikaan ja upeasti täydentävät toisiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sirkku! Kuvassa ollutta kosmoskukkaa täytyy tosiaan laittaa myös ensi vuonna, se oli kaunis ja pitkäkestoinen. Mukavaa sunnuntain jatkoa :)

   Poista
 9. Sähän nopia olit :)
  Tosi runsasta kukintaa! Ihania färiä, just sellaasia, mistä mäki tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä täytyy olla! Kävin viikonloppuna Tallinnassa ja laivalla oli hyvää aikaa bloggailla, siksi postaus syntyi näin vikkelään :)

   Poista
 10. Sydän oikeen sykähtelee, kun katselee noita ihania kuvia <3 Onneksi kevät lähestyy ja siitä ei ole kuin pieni hetki kukkien ilotulitukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kevättä odotellessa, vielä saa hetken malttaa :D Mukavaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 11. Mukava haaste, vaikkakin minulle hiukan haastava. Täällä odotellaan jo innolla keväisiä kelejä ja ensimmäisiä kukkasia, vaikkei talvikaan ole vielä kunnolla alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että otit haasteen kuitenkin vastaan :) Nyt voisi tämä talvi vaihtua pikaisesti kevääseen ja puutarhahommiin, en arvosta yhtään pakkaskelejä.

   Poista
 12. Kiva haaste ja ihanat kuvat♥ Äkkiä se tulee ikävä kesää kun tällaisia katsoo:) Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minusta tosi kiva haaste - mukava toteuttaa sekä myös lukea muiden postauksia aiheesta. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 13. Hei. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti se on mieleinen.

  VastaaPoista
 14. Oi, miten upeita kuvia! Kesää tulee entistä kovempi ikävä näitä katsellessa. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu :) Sama fiilis tuli minullekin kuvia valitessa, kova kesän kaipuu!

   Poista