sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Keväisiä hetkiä

Koko viikonloppuna on ollut aivan mainio sää: ilma kevyesti plussalla ja aurinko paistaa kirkkaana. Täydellinen keli viettää aikaa ulkona. Siksi suuntasimme aamukahvien jälkeen pihalle siivoamaan linnunpönttöjä. Ensin ne piti tietysti hakea eri paikoista.

Pienempää ja suurempaa mökkiä, yhteensä kahdeksan pönttöä:

33264290551_373852d6d9_o.jpg

Pönttöjen avaamisen jälkeen selvisi viime vuoden saldo: kaksi linnunpesää ja yksi ampiaispesä, hrr. Saa nähdä, onko tänä kesänä enemmän pesijöitä. Toivottavasti ei kuitenkaan ampiaisia!
Kun pöntöt tuli siivottua ja kiinnitettyä takaisin paikoilleen, oli aika tarkistaa kasvihuoneen tilanne. Siellähän oli jo kesäinen tunnelma ja parikymmentä astetta lämmintä!

20170312_114530

Mietimme miehen kanssa kasvihuoneen tulevan kesän järjestystä (minne runkotomaatit ja minne matalammat lajit), varjostusverhojen kiinnittämistä ja kaikkea muuta pientä. Johan lähti ajatukset laukkaamaan ja suunnitelmia tupsahti päähän yksi toisensa jälkeen :) Kyllä aurinko ja keväinen tunnelma saavat multasormet syyhyämään!

Nyt iltapäivällä istun sisällä ja nautin auringon viimeisistä säteistä sekä sähäköistä tulilatvoista, jotka sain viikko sitten lahjaksi mieheltä. Olin ihan huuli pyöreänä, koska harvemmin hän muistaa minua kukilla. Tänä keväänä olen saanut kuitenkin kukkia jo kaksi kertaa: ensin eräänä viikonloppuna kun olin ihan rikkipoikki kilppariongelmien takia ja nyt toistamiseen. Tällä kertaa perusteluna oli se, että koska yritän vähentää sokerinsyöntiä, niin suklaan sijaan piti tuoda kukkia. Hyväksyn täysin tämän logiikan :) Ja on se vaan ihanaa, että toinen muistaa ja yllättää.

IMG_3930.jpg

IMG_3933.jpg

Keväistä alkavaa viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä saanut nauttia upeasta ja aurinkoisesta viikonlopusta. Etenkin eilinen päivä antoi jo lumillekin kyytiä.
  Meillä kasvihuone nukkuu vielä ruususen unta ja suunnitelmat sen osalta ovat vielä myös vähän vaiheessa, mutta en ota siitä mitään paineita.
  Ihana ja energiaa antava väri tulilatvassa. Sen läheisimmän, (eli oman miehen) tuomat kukkaset lämmittävät aina ihan erityisesti mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin majailee kasvihuoneessa vielä grilli (talvisäilytyksessä) ja viimevuotiset kasvusäkit. Vielä on siis tekemistä enne kuin kasvarikauden voi aloittaa :)
   Olen samaa mieltä, että rakkaan ihmisen tuomat kukat ovat ihana ja merkityksellinen lahja.

   Poista
 2. Ihanaa viikkoa sinullekin! Viikonloppu oli tosi keväisen lämmin! Mukavaa että kevätmuuttajille löytyy pesäpaikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vastassa olikin kylmä ja kolea ilma, hrrr. Mutta kohta viikonlopun kaltaisia päiviä on koko ajan enemmän ja enemmän :)

   Poista
 3. Nyt on siivekkäiden hyvä alkaa pesäntekoon, toivottavasti he löytävät kaikki asunnot! Meillä on siivoukset vielä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, linnuilla näyttää olevan jo vipinää päällä :) Ainakin pesäpönttöjä on jo tutkittu. Toivottavasti kaikki löytävät mieleisensä asunnon!

   Poista
 4. Meilläkin on ollut aurinkoinen päivä tänään. Kevään etenemisen voi tuntea. Ihania kukkia olet saanut mieheltäsi. - Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoiset kevätpäivät ovat parhaita! Vielä kun lumi sulaisi ja lämpötila nousisi vielä korkemmalle.. :) Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne!

   Poista
 5. Hyvä, että huolehditte linnuille pesäpönttöjä! Meilläkin on. Kiva seurata niiden touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä tehtailin linnuille pönttöjä, nyt niitä pitäisi ainakin olla riittävästi :) Toivottavasti tulee hyvä pesintävuosi!

   Poista
 6. Meillä tintit ovat jo pesäpuuhissa tai kilpailevat parhaista pesäpaikoista. Itsekin olen pörrännyt malttamattomana kasvarin ympärillä ja suunnitellut kevään kuvioita. Ihanat tulilatvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tiaiset ovay käyneet tutkailemassa pönttöjä, mutta pesiä ei ole vielä alettu rakentamaan. Aurinkoista kevään odotusta! :)

   Poista