torstai 8. syyskuuta 2016

Vuosi kuvissa: kesä

Viimeiset viikot ovat olleet työntäyteisiä ja hommia on tullut painettua tukka putkella. Puutarhalle olen raivannut aikaa, mutta blogille en, joten kuulumisten päivittäminen on jäänyt vähemmälle.

Olen kuitenkin edelleen napannut pihaltamme joka viikko kuvan. Viime lauantaina kuvaa jälkeenpäin koneelta katsoessa valkeni tosiseikka - taustalla olevaan metsään on ilmestynyt kellertäviä sävyjä. On siis viimeinen hetki julkistaa kooste kesän kuvista.

Kuvakooste alkaa kesäkuun alusta, jolloin kaikki oli kauniin vehreää. Hieman ehkä yllättäen kesän kuvakoosteessa ei näy kovin suuria muutoksia - luonto vihertää, siinäpä kaikki :) Kuvakulma on tietysti sellainen, että siitä ei kovin suuria muutoksia pystykään  havaitsemaan.

Yksi selkeä muutos tuolla kuitenkin tapahtuu - kasvihuone ilmestyy kuviin heinäkuussa. Myös vasemman reunan viljelylaatikot rehevöityvät ajan mittaan: alussa ne ammottavat tyhjyyttä ja lopuksi pursuavat melkein ylitse.
Huomaan muutoksia myös kuvan etualalla katajan edessä kasvavissa sananjaloissa: ensimmäisten viikkojen aikana ne runsastuvat selvästi, mutta jo elokuun puolesta välistä ne saavat ruskeita sävyjä.

Vinkki: videosoittimen alakulmasta saa klikattua videon koko näytön kokoiseksi ja HD-hammasrattaasta vaihdettua videon laadun 1080p:ksi, jolloin kuva melkein kirkastuu silmissä :)Kuvakoosteen postaaminen on jopa hiukan melankolista, se tekee tästä virallista - syksy on tulossa. Mutta ei hätää, ilmat ovat pysyneet kauniina ja puutarhassa voi vielä tehdä vaikka mitä! :)

Edelliset kuvakoosteet:
Talvi
Kevät

12 kommenttia:

 1. Kiva kesäkooste. Onnittelut uudesta kauniista kasvihuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesä näyttää videon perusteella aika lailla vihreältä, ja sitähän se tietysti onkin :)

   Poista
 2. Mukava kooste! Näyttää todella hyvälle!
  ja kasvari sopii tuonne hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kasvari oli alun perin suunniteltu tasoa alemmas, suoraan katajien taakse, mutta sinne se ei olisi oikein kunnolla mahtunut eikä soveltunut. Nykyinen paikka on osoittautunut oikein hyväksi!

   Poista
 3. Kesä menee aina niin vauhdilla. Kasvarilla on tosi hyvä paikka auringossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin menee! Ja talvi tuntuu hyyyvin pitkältä. Luin ennen kasvarin pystytystä, että parasta olisi, jos aamuaurinko osuu pitkälle seinälle ja keskipäivän porotus kapeammalle seinustalle (joskin aurinko taitaa kesällä paistaa suoraan ylhäältä), joten sen mukaan tuo sijoitettiin. Iltapäivällä tuonne ei enää paista, koska aurinko siirtyy puiden ja rinteen taakse, mutta toivottavasti se ei haittaa kasvatuksia. Ensi vuonna sen näkee :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt ehkä kuvata jotain eri kohdetta, esimerkiksi kukkapenkkiä, josta muutokset olisi havainnut eri tavalla. Mutta ehkä ensi vuonna sitten :)

   Poista
 5. Voi olen unohtanut käydä täällä, harmistus :( Ihanan videon olit tehnyt. Sinne se kasvihuone tupsahti kuin ihme konsanaan ja näyttää siltä kuin olisi aina ollut tuossa. Syksy on vähän haikeaa, mutta ilmat tosiaan ovat olleet aivan mahtavat. Mukavaa syksyä sinulle toivotellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia :) Kasvihuone on minustakin kivalla paikalla, on se vaan ihana! Mukavaa syksyä myös sinulle!

   Poista