sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Viikonlopun ulkoiluja

Toinen etäviikko on tulossa päätökseen. Minulla alkaa mennä työ- ja vapaapäivät sekaisin. Herään öisin, enkä ole varma onko seuraava päivä arki vai viikonloppu. Iltaisin ei ole selkeää siirtymää vapaalle, eikä oikeastaan työpäivinä töihin orientoitumista. Vaikka miten neuvotaan vaihtamaan etäkonttorillakin työvaatteet päälle, niin kyllä mä nyt kerrankin lököilen verkkareissa, kun siihen on mahdollisuus.

Viikonloppuisin on suorastaan pakottava tarve päästä liikkumaan ja tehdä jotain aktiivista. Lauantaina käväisimme Suomenojalla lintubongaamassa. Parkkipaikka oli täpötäynnä, mutta onneksi lintualtaille mahtui porukkaa melko väljasti. Seuraavalla kerralla täytyy tosin harkita paremmin lähtöaikaa ja mennä mieluummin aikaisin aamulla, kun porukkaa on vähemmän.

Naurulokkien huuto kuului parkkikselle asti. Punasotkat olivat saapuneet ja sukelsivat kilpaa. Niillä on kyllä komea punainen sulkasävy.

IMG_3970.jpg

Telkkäpariskunta oli kevätpuuhissa.

IMG_3987.jpg

IMG_4004.jpg

IMG_4008.jpg

Tukkasotkat sukivat sulkiaan ja heiluttivat tukkaa. Rock'n'roll!

IMG_4029.jpg

Olen myös tänä vuonna keräämässä lajeja Tunnista 100 lintulajia -haasteeseen. Tilanne on nyt 38 lintulajia, melko taviksia kaikki tähän mennessä. Viime vuonna sain yhteensä 81 lajia, joten sataan on vielä matkaa.

Lintukierroksen jälkeen poikkesimme taimikaupoilla. Vähän ristiriitainen fiilis aina mihinkään kauppaan mennessä, etenkin jos kyseessä ei ole kriittinen tarve. Toisaalta haluan tukea kauppoja ja sitä kautta taloutta (etenkin kun kasvit menisivät ostamatta suoraan kompostiin, niitä ei voi realisoida myöhemmin), mutta ihmiskokoontumiset eivät myöskään ole järkeviä. Luulen, että tilanne hakee tässä muutenkin vasta paikkaansa. Oli miten oli, kotiutin kymmenkunta pistokasta (pelakuita, dahliaa, petuniaa) ja muutaman sipulikukan.

Tänään agendalla oli pihametsikkömme harvennusta. Tätä hommaa olemme pikkuhiljaa tehneet tässä jo muutaman vuoden ja aina sitä tulee lykättyä jonkun menon tai muun homman alta. Mutta nyt kerrankin ei ollut kalenterissa menoa. Kaadoimme kuusi tai seitsemään kuusta, jotta männyillä olisi tilaa kasvaa. Homma jatkuu varmaankin ensi viikonloppuna.

Päivän urakka:

20200329_125518

Nyt on ollut kuvia linnuista ja puista, joten laitetaan lopuksi myös piha- ja kylvökuulumisia. Tomskut ovat juuri itäneet, ja paprikat kasvavat, molemmat vielä pikkuruisia:

20200328_155925

20200328_160026

Pihalla on erinäisiä reippaita kevään ensimmäisiä:

IMG_4052.jpg

IMG_4057.jpg

<IMG_4059.jpg

IMG_4068.jpg

IMG_4067.jpg

Aurinkoista uutta viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Kyllä on ihanaa, kun vihreää ja nuppuja puskee jo maasta! Meillä ei ihan vielä, mutta toivossa on hyvä elää. Jotain piristystä tulossa tähän kevääseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin lohdullista, että oli tilanne mikä oli, kevät tulee siitä huolimatta :)

      Poista
  2. Ooh, sielläkin kukkii jo! :)
    Veikeitä lintukuvia ja edellisessä postauksessa on aivan ihana kissa. Tiedän miltä tuntuu, kun eläinlääkäri kutsutaan viimeiselle käynnille. Minä näen vieläkin unia kissakaverista, joka kuoli 1994.
    Kiitos Netflix-vinkistä! Sarja on Netflixin mukaan minulle 98 % sopiva, joten hyvältä kuulostaa. :)
    Olin juuri katsomassa Unorthodox-nimistä uutta minisarjaa, mutta se oli vähän liian surullinen perusvireeltään. :)
    Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara <3 Bongasin juuri tuon Unorthodoxin tällä viikolla ja mietin, että vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. En tosin myöskään pidä liian surumielisistä sarjoista.

      Poista
  3. Onpa hienoja lintukuvia, olet päässyt lähelle ja/ tai sinulla on tosi hyvä kamera. Haluaisin paremman kameran lintujen kuvaamiseen. Ihanaa kun on jo noussut kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva! Pääsin kohtuullisen lähelle punasotkia, pyörivät lähellä rantaa. Kamerassa on toki myös teleobjektiivi ja päivällä paljon valoa. Silti blogiin päätyvät aina ne parhaat otokset ja ei niitä 50 kuvaa, jotka deletoin lopuksi huonon laadun takia :)

      Poista
  4. Ajattelin samaa kuin Eeva, oletpa saanut hyvät kuvat. Kuvaajalla on taito hyppysissään! Minulta puuttuu sopiva objektiivi, jotta saisin kunnon lintukuvia, mutta muutenkin on edelleen kuvaamisessa harjoittelemista. Uusia piippoja löytyy sinunkin pihaltasi runsaasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :) Tuntuu että kuvaaminen on monesti tuuria, etenkin kun panostan enemmän retkeilyyn kuin kuvaamiseen, eli en oikein malta istua paikoillani pitkään odottaen parasta kuvaustilannetta.

      Poista
  5. Ulkoilu luonnossa pitää pään kasassa. Onneksi miltei kaikilla suomalaisilla on lähiluontoa tai mahdollisuus siirtyä suhteellisen helposti pyörällä tai autolla luontoon (kun julkista liikennettä pitäisi välttää). Harmi tietenkin, että suosituimmat luontokohteet ovat ihan ruuhkaksi asti täynnä, mikä ei ole tietenkään turvallista, mutta onneksi useimpiin paikkoihin mahtuu väkeä hyvin turvavälein liikkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikunta ylipäätään on nyt tärkeä, ainakin itse huomaan, että tulee istuttua ihan liikaa sisällä. Onneksi moneen paikkaan tosiaan vielä mahtuu hyvin, kunhan ei mene esimerkiksi ruuhkaisaan lintutorniin.

      Poista
  6. Mukavia luontokuvia. Erilaisia lintuja näkee myös mökkitienvarrella tosi paljon. Liikuntaa on tullut harrastettua ainoastaan mökillä pihahommissa. Kukkaostoksia olen minäkin miettinyt. Pitää katsoa kun käymme kaupassa parinviikon päästä josko narsisseja ostaisi haudoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt niitä lintuja tulee koko ajan lisää ja bongausmahdollisuudet vain paranevat entisestään :)

      Poista
  7. Ihania lintukuvia ja suloisia ovat myös ensimmäset kukkijat. Tomaatit nousevat topakasti, joten kevät tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattien itäminen on kyllä todellakin kevään merkki :)

      Poista
  8. Hyvät lintukuvat! Minä en tänä vuonna taida kerätä ollenkaan lintuhavaintoja. Talvella ei naapurin lintulaudallakaan ollut tavanomaista vilskettä. Löysivät varmaan metsästä tarpeeksi ruokaa tai sitten jollain on ollut paremmat tarjoilut. Toisekseen tuntuu, että tämä alue ei ole edes välttävää muuttoreittiä eikä lähistön lintutornillakaan ole ollut kuin lokkeja ja sorsia silloin kun olen siellä käynyt, niin innostus on karissut itsekseen. Tarkkailen kuitenkin kaikkia omalla pihalla liikuskelevia lintuja, jotta pysyn kartalla, mikä lintutilanne milloinkin on. Tänään näin ensimmäisen mustarastaan täällä ja huomasin myös, että linnunpöntössämme hääräili kuusitiaispariskunta. Laulujoutseniakin näkyi muutama päivä sitten. Kiva, kun lintuja taas alkaa saapua tännekin.
    Pirteän näköisiä taimia, kauniit krookukset ja suloiset piipot! Pian kukkia on taas joka puolella ja taimet valtaavat kaikki ikkunalaudat :D Aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sinnekin on tulossa lisää lintuja, niitä on aina mukava seurata, vaikkei lajeja laskisikaan. Meidän pihalla on myös aina sama setti lintuja, joten niitä ei kyllä kovin pitkään jaksa bongailla :D
      Aurinkoa myös sinne!

      Poista
  9. Onpa kivoja lintukuvia. Nyt kaikki maasta esiin työntyvät kevätkukkijat ilahduttavat ja tuovat tervetulleen tuulahduksen mukanaan. Ulkoilu ja luonto ovat nyt, jos mahdollista, entistäkin tärkeämpiä tässä vallitsevassa tilanteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei malttaisi odottaa, että kukkijoita tulisi lisää. Ja pikkuhiljaa toki tuleekin :)
      Jännä nähdä, nouseeko luontokohteiden suosio pysyvästikin, eli tuleeko retkeilystä yhä useammalle tapa myös koronan jälkeen.

      Poista
  10. Hyvät lintukuvat! On se hianua, ku o kevät ja puutarha. Silloo löytää joka päivälle jotaki mukavaa tekemistä, vaikka puusavottaa :)

    VastaaPoista