torstai 20. syyskuuta 2018

Daalioiden niukka kukinta

Tänä vuonna daaliat ovat kukkineet varsin niukasti. Kesähelteillä voi olla tässä omat näppinsä pelissä. Toisaalta tänä vuonna daaliani kasvoivat edellisvuodesta poiketen ruukuissa. En saanut alkukesästä aikaiseksi istuttaa niitä kukkapenkkeihin, sitten tulivat kuivat ja kuumat kelit ja daaliat pysyivät ruukuissa. Uskoisin, että kukkapenkissä daalioista olisi kehittynyt varmasti runsaskukkaisempia.
Ruukuissa yksittäisiä kukkia on ilmestynyt pitkin kesää, mutta tahti on selvästi kiihtynyt viime viikkoina.

'Happy Single Wink'

IMG_9604.jpg

'Musette':

IMG_9554.jpg

'Night Queen':

IMG_9551.jpg

IMG_9316.jpg

Orkideadaalia 'Jescot Julie':

IMG_9552.jpg

Osa lajikenimistä on harmillisesti hukassa. Olen kirjoittanut ne tussilla ruukuissa oleviin pahvinpalasiin, mutta sade on tietysti huuhdellut tussin pois.

IMG_9610.jpg

IMG_9085.jpg

Ensi vuonna aion istuttaa daaliat taas maahan. Minulla on jo muutama ajatus siitä, mihin ne tulisivat. Viime kesänä koin niiden istutuksen ja juurakoiden pois nostamisen muiden kasvien lomasta hieman hankalaksi, joten ensi kesäksi ajattelin perustaa daaliapenkin. Paikasta en ole ihan satavarma vielä, mutta alustava suunnitelma on kuitenkin jo olemassa.

22 kommenttia:

 1. Kauniita! Upea on tuo viimeinen. 'Night Queen' on myös hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daaliat ovat kyllä mielettömiä ja vaihtoehtoja löytyy monia, jokaiselle jotakin :)

   Poista
 2. Onpa ihania daalioita! Meillä myös ruukkuun istutettu pienikukallinen daalia kukki tosi laiskasti, eli vaikka nuppuja näytti tulevan, niin ne eivät auenneet kunnollisesti. Varmasti kuumuus ja kuivuus vioitti niitä. Sen sijaan maahan istutetut kukkivat ihan ennätyskomeasti ja ovat vieläkin kukassa.
  Olen saman todennut eli ne kannattaa istuttaa omaan ryhmään tai yksivuotisten sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein saman huomion - nuppuja muodostui, mutta ne olivat jotenkin viallisia. Nyt näyttäisi ilmojen viilentyessä kukinta kuitenkin hieman parantuneen.

   Poista
 3. Oi mitä ihanuuksia <3 Täällä myös samanlaisia ajatuksia daalioista tältä kesältä. Kivaa loppuviikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle lämpöä arvostavalle kasville oli hyvä kesä, mutta daalioille siis selvästikään ei :)
   Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 4. Samanlaisia johtopäätöksiä täällä. Helteillä oli ehkä vaikutuksensa ja uskon, että daaliat olisivat menestyneet paremmin maassa. Yksi daalia on ollut maassa ja se on huomattavasti rehevämpi ja terveellinen oloinen. Olen nyt rakentanut penkkiä, josta tulee paikka daalioille.
  Noiden nimien kanssa menee helposti sekaisin. Säilytän pussukkakuvat ja vertaan kukkien ilmestyessä niitä kuviin. Välillä ei kuva vastaa todellisuutta. Ensimmäisen kuvasi daalia on minulla Fascination. Sinänsä ei ole kovin vaarallista, vaikka kuva ja nimi eivät toisiaan vastaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että siellä on daaliapenkki aluillaan. Luulen että sellainen helpottaa paljon istuttamista ja erityisesti juurakoiden nostamista, kun niitä ei tarvitse kaivella muiden kasiven lomasta.
   Hassua että siellä on samanlainen daalia eri nimellä :) Mulle tulee hyvä fiilis siitä, jos minulla on kaikki lajikenimet tallessa, vaikka ei se tosiaan ole vaarallista vaikka näin ei olisikaan :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kauniita tosiaan, harmi vaan että kukinta ei ole kovin runsas tänä vuonna. Mutta ensi vuonna sitten uudestaan, toivottavasti erilaisin tuloksin!

   Poista
 6. Daaliat o vaan nii näyttäviä, muhkeine kukkinee. Tämä kesä oli nii kuuma, että tuppas maaski kärsiä. Mun daaliapenkki oli tänä kesänä iha liian kuuma. Kesällä färit haalistuu, mutta ny ilimojen viiletes niiston kehittyny varsin komeeta puskia. Tänää tuuli kaatoo korkiimman joriinin tuennasta hualimatta. Saa nähärä kuinka jatkon käy.
  Olis kans sulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista kuulla, että myös maahan istutetut daaliat kärsivät tänä kesänä! Onneksi tosiaan nyt on viileämpiä ilmoja, joten daaliat viihtyvät vähän paremmin.
   Haaste, kiva juttu! :)

   Poista
 7. kauniita! Uskon myös, että helteet vaikuttuvat kukintaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähelteillä on varmasti ollut vaikutusta, harmillista kyllä.

   Poista
 8. Ihana daaliavalikoima - eihän noita voi moittia, kuitenkin kukkivat! Minullakin daaliat epäonnistuivat, vaikka ne kasvoivat maassa. Ensin päätin lopettaa koko daaliakasvatuksen, mutta taas noita kauniita kuvia katsoessani taidan pyörtää suunnitelman. Ehkä hankin uusia juurakoita keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, ei voi moittia, jos kukkivat :D Tosin muutamat daaliat eivät ole tehneet kukan kukkaa tänä vuonna. Harmi kuulla, että daaliasi epäonnistuivat! Kannustan kokeilemaan uudelleen, koska daaliat ovat nyt vaan niin mahtavia :)

   Poista
 9. Ihania kaunokaisia! Daaliapenkki on oikein hyvä idea. Minäkin koen jotenkin hankalaksi kaivella syksyisin ylös kasveja, jotka eivät talvehdi maassa. Ja tietysti penkillinen daalioita näyttää varmasti upealta! :) Suloista viikonloppua sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkillinen daalioita voisi kyllä olla kaunista :) Jos ne vaan sopivat edes jotenkin yhteen, hmm. Mutta ainakin täytyy kokeilla.

   Poista
 10. Tosi nättejä. 'Musette' on erikoisen kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosi vaikeaa valita suosikkiani. Se taitaa vaihdella vuosittain :)

   Poista