torstai 17. elokuuta 2017

Päivän hämärtyessä

Arki on taas tempaissut mukaansa. On turvallisia rutiineja, pitkäksi venyneitä työpäiviä, mutta myös mielenkiintoista tekemistä ja aina liian vähän aikaa. Parina iltana olen ehtinyt puutarhaan kitkemään, mutta muutoin täytyy todeta, että tuolla ulkona vallitsee runsas sekamelska ja rikkaruohojen bileet.

Tänään kävin päivän hämärtyessä pihalla napsimassa pikaisesti kuvia, jotta näistä loppukesän päivistä jäisi edes jotain kuvamuistoja. Tunnelma alkaa vaikuttamaan syksyiseltä. Aamuisin ilma on ollut kirpakka, joskin päivisin on vielä hyvinkin lämmintä.

Syysleimu ja syyshortensia värittävät kukkapenkkiä.

IMG_7454.jpg

IMG_7491.jpg

Harmaakäenkukka loistaa edelleen kirkkaan pinkkinä.

IMG_7484.jpg

Tiikerililjat näyttävät tänä vuonna erityisen korkeilta:

IMG_7460.jpg

IMG_7462.jpg

Eilen söimme puutarhan ensimmäisen chilin. Tai siis, minä vain maistoin ja mies laittoi sitä salaattiinsa. Lajikkeen piti olla mieto, mutta minulla on aivan erilainen käsitys miedosta :D Mies lupasi nyt selvittää, miten chilejä säilötään. Hyviä ja helppoja vinkkejä otetaan vastaan! Ensi vuonna taidan kuitenkin panostaa hieman enemmän paprikoihin.

Ihana, korkea ja suurikukkainen kosmoskukka ja sinipallo-ohdake. Muodostavat mielestäni hienon väriyhdistelmän.

IMG_7465.jpg

Ja mikä tuolta pilkistää? Ihka ensimmäinen kaunopunahatun kukka, viime keväänä siemenestä kasvatettu. Melkein pakahduin onnesta kun näin tämän.

IMG_7467.jpg

Yrtti-iisoa hehkutin jo aiemmin, minusta kasvi on todella suloinen:

IMG_7469.jpg

Vielä astetta villimpiä näkymiä uudesta kukkapenkistä. Istutin siihen keväällä pensaita ja kylvin niiden kaveriksi erilaisia kesäkukkia. Unikot kukkivat parhaiten ja vaikutelma on hyvin boheemi, mutta mielestäni niin kaunis. Melkein tekee mieli unohtaa tarkemmat suunnitelmat uudelle penkille ja heitellä sinne myös ensi vuonna sikin-sokin erilaisia siemeniä.

IMG_7478.jpg

Kehäkukat tarjoavat kasvimaalla intensiivistä väriloistoa:

IMG_7473.jpg

Daalia on ollut jo monta päivää avaamassa kukkaansa. Kuin taidetta!

IMG_7470.jpg

Toinen daalia kukkii harmaakäenkukan kainalossa:

IMG_7458.jpg

Onni on kukkaisa puutarha. Kauniita elokuun päiviä kaikille blogaajakamuille!

28 kommenttia:

  1. Kaunista väriloistoa. Kiitos samoin sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina! Onneksi vielä saa nauttia värikkäistä kukista, vaikka syksyä onkin jo ilmassa.

      Poista
  2. Ihanat kukkijat! Kukkaisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ja mukavaa puutarhaviikonloppua myös sinne!

      Poista
  3. Onpa kaunista kukintaa ja niin kauniit kuvat. Upeat nuo tiikerililjat. - Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  4. Onpa ihania näkymiä puutarhassasi! Upea tuo lila daalia, on se vaan niin kaunis ja kukinta-aikakin on daalioilla pakkasiin asti ! Kauniita väriyhdistelmiä kertakaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .. ja minulta myös mukavaa viikonloppua sinne :)

      Poista
    2. En edes muistanut ostaneeni sellaista daaliaa, joten lila kukinto oli yllätys. Mutta todella myönteinen sellainen :) Odotan nyt vain kukkien aukeamista kokonaan.
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Niin kauniita elokuun näkymiä puutarhastasi! Uskallat käyttää väriejä - hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan värejä :) Eniten pinkin, lilan ja punaisen sävyjä. Oranssiin ja keltaiseen vielä totuttelen, mutta mielestäni kyse on vain siitä, että niille täytyy löytää optimaalinen kumppaniväri vierelle.

      Poista
  6. Miten upeaa kukkien hehkua hämärtyvässä illassa!
    Oih noita daalioita, ja kosmoskukka ja sinipallo-ohdake muodostavat kiinnostavan parin muotojensa ansiosta ja väriyhdistelmä on tosiaan aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä kompastuu vahingossa oikein ihastuttaviin yhdistelmiin :) Ne ovat parhaita hetkiä puutarhanhoidossa.
      Mukavaa viikonloppua sinne! :)

      Poista
  7. Ihanat färit, sinipallo-ohorake ja kosmoskukka yhyres. Tykkään. Jaahas, oon yrittäny ostotaimilla punahattuja, huanolla menestyksellä. Pitää kait kans kylyvää, josko talavehtisivakki. Multon kans jääny rikkaryäppäys kokonansa. Kummasti nämä päivät täyttyy jollaki muulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsellut punahattuja taimistoilla ja todennut ne aina melko hintaviksi. Etenkin kun pitäisi kuitenkin ostaa kerralla useampi taimi, jotta ne näyttäisikin joltain. Siemenkasvatus sujui muistaakseni kohtuullisen helposti - itävyys ei ollut mikään huikea, mutta ihan kohtuullinen kuitenkin.
      Mä en käsitä, mihin kaikki aika menee! Tietysti myös viikonloppuna satoi, eikä siksi voinut tehdä täysiä kitkentäpäiviä. Näin ne hommat kasaantuu.

      Poista
  8. Mahtavia väriyhdistelmiä, niin minun makuuni! Punahatut on helppoja kasvattaa siemenestä, minulla kukkineet jo monta vuotta, nyt kylvin valkoisia, mutta eivät vielä ehtineet tänä kesänä kukkaan. Tuo unikkopenkki on myös kaunis, minunkin uusimmassa penkissä on keväällä kylvettyjä unikoita, kosmoskukkia ja leijonankitoja... suloinen, värikäs sekamelska! Tuolla sinun puutarhassasi viihtyisin, niin paljon on tuttuja ihanuuksia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ollaan samoilla linjoilla kukkavalintojen suhteen! Sun unikko-kosmos-leijonankita- yhdistelmä kuulostaa nimittäin myös ihanalta :)

      Poista
  9. Upeita värejä ja yhdistelmiä. Tuo syysleimun ja hortensian yhdistelmä on niiiiiin kaunis <3 Tervetuloa tutustumaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syysleimujen lila ei ollut ihan ensisijainen värivalintani, olin ajatellut lajikkeen taittuvan enemmän punaiseen. Nyt olen kuitenkin jo melkein tottunut sävyyn :)
      Tulen ilman muuta vastavierailulle blogiisi! :)

      Poista
  10. Kauniilta näyttää! Ihanat nuo harmaakäenkukka ja daalia yhdessä. Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu :) Daalia on jäänyt jopa hieman harmaakäenkukan varjoon, kuka olisi voinut keväällä tätä uskoa :)

      Poista
  11. Siellä näyttää kyllä niin ihanalta!!♥ Aivan upeita kukkia ja millaista väriloistoa:) Tuo kaunopunahatun kukka on ollut varmasti mukava yllätys kun sen on siemenestä asti itse kasvattanut..hieno että se tuli "esiin":) Kyllä tuo kesä aina vaan liian äkkiä sujahtaa,olisi niin paljon kivaa puuhasteltavaa pihoilla! Mukavaa elokuun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Pitkään ajattelin, että kaunopunahatut kasvattavat tänäkin kesänä pelkästään lehtiä. Kukkavarret olivat mieluisa yllätys :)

      Poista
  12. Oih mitä värejä! Sinipallon ja kosmoskukan yhdistelmä huikee ja syysleimun ja hortensian myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsemasi parit ovat ehdottomasti lemppariyhdistelmiäni tällä hetkellä <3 Kosmoksia on aivan pakko laittaa myös ensi vuonna sinipallo-ohdakkeiden kaveriksi :)

      Poista
  13. Useita upeita väriyhdistelmiä. Etenkin syysleimu, syyshortensia ja harmaakäenkukka. Ethän pahastu jos lainaan ideaasi? :)

    Lueskelin aiemmin useampia vanhempia kirjoituksiasi ja ihastuin ajatukseen että tulee pihan edistyminen kuvattua talteen blogin muodossa siinä määrin, että perustin oman blogin. Kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En missään nimessä pahastu :) Kiva kuulla, että kuvat ja postaukset ovat olleet inspiroivia! Blogimaailma on nyt jäänyt muutamaksi kuukaudeksi kiireiden vuoksi taka-alalle, mutta enköhän herättele sitä pian taas henkiin. Tulen mielelläni myös vastavierailulle blogiisi! Hauskaa bloggailua ja onnea uudelle blogillesi :)

      Poista
    2. Kiitos. Puutarhablogaajilla taitaa muutenkin olla hiljaisempaa näin talvella. Omalta osalta kirjoitettavaa riittää vielä paljon viime vuoden asioissa.

      Poista