maanantai 31. heinäkuuta 2017

Uutta kukkarintamalla

Mukava viikonloppu takana. Meillä oli ystäviä käymässä ja päivät täyttyivät kuulumisten vaihdosta, hyvästä ruoasta ja terassilla ulkoilmasta, auringosta ja tietysti puutarhan kukinnasta nauttimisesta. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa :)

Viikonloppuna ollaan myös ihmetelty urakalla tippukastelujärjestelmän ongelmia. Välillä toinen letkuista ei ollut kastellut lainkaan, syynä systeemiin päässeet ilmakuplat. Samalla toinen letku tyhjensi 20 l vesisäiliön muutamassa tunnissa. Ja tietysti kun säiliö tyhjenee, niin letkuun pääsee ilmaa ja järjestelmä ei enää kastele lainkaan ... Huuh, on tässä nyt ollut hieman säätämistä. Vielä en ole kuitenkaan toivoa menettänyt, koska takana on sentään kolmen-neljän viikon ongelmaton jakso Blumatin kanssa.

Puutarhassa on kivasti uusia kukkijoita. Kärhöt ovat tänä vuonna tehneet selvästi enemmän nuppuja kuin viime vuonna ankaran talven jäljiltä. Toivottavasti jatkavat samaan malliin tuuheutumista myös seuraavina vuosina. 'Multi Blue' ja 'Warszawska Nike':

IMG_7361.jpg

IMG_7364.jpg

Yksivuotiset jänönhännät ovat aika söpöjä! Tämä oli ensimmäinen heinäkokeiluni - istutin esikasvatettuja töpöhäntiä sekä kukkapenkkiin että kesäkukkalaatikkoon. En ole sataprosenttisen tyytyväinen kumpaankaan sijoitukseen, mutta itse kasvi on kieltämättä hauska!

IMG_7225.jpg

IMG_7371.jpg

IMG_7393.jpg

Valkoiset 'White Admiral' -syysleimut aloittavat kukinnan ensimmäisenä ja lilojen 'Laura' -leimujen pitäisi seurata pian perässä. Miten voi jo olla syysleimujen aika?

IMG_7373.jpg

Harmaakäenkukka on tänä vuonna muhkea kuin mikä! Ripottelin sen siemeniä suoraan kukkapenkkiin kaksi vuotta sitten ja viime kesänä sain nauttia kauniista, mutta melko harvasta kukinnasta - kukkavarsia oli niukemmin ja ne olivat enemmän "levällään". Tänä keväänä löysin penkistä taas pari lehtiruusuketta, joista kummastakin tuli hienot kukkapuskat :)

IMG_7372.jpg

IMG_7379.jpg

Tähkätädyke on kauniin sinisävyinen:

IMG_7375.jpg

Myös tähkäesikko on vihdoin kukassa! Kukkavarsia on vain yksi, eikä sekään näytä tänä kesänä kovin muhkealta, mutta ei se vähennä mun iloa :)

IMG_7394.jpg

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Upeita kärhöjä! Niitäkin voisi hyvin pitää puutarhan kuningattarina.
  Jänönhännät ovat minustakin tosi söpöjä. Täällä puolivillissä pihassa erilaisia luonnonheiniä leviää joka puolelta. Osa niistä on aika kauniitakin, mutta ei niiden tarvitsisi joka paikkaan tunkea. :)
  Tunnelmallista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näitä "villiheiniä" riittää ja ehkä siksi en ole osannut heiniä aiemmin arvostaa :) Kärhöt ovat upeita kaunottaria! Haaveilen siitä, että keksisin (ja toteuttaisin) niille joskus ihan maavaraisen kasvupaikan. En ole uskaltanut laittaa niitä suoraan meidän savimaahan, vaan kasvavat sellaisessa styroksilla vuoratussa isossa laatikossa. Todin ilman pohjaa taitaa olla sekin.
   Ihanaa elokuuta myös sinne!

   Poista
 2. Nyt kyllä pitää kylvää harmaakäenkukkaa. Sen verran hieno tuo sinun puskasi on. Tämän taitaa olla kärhöillekin suosiollinen kesä, sillä nuppuja on niissä paljon. Hienoa!
  Blumatin säätäminen vaatii näköjään hermoja. Nyt, kun se toimii, olen tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaakäenkukka kukkii edelleen hienosti, joten suosittelen ilman muuta :) Näyttäisi tehneen myös muutamia siementaimia, eli toivottavasti kukintaa riittää ensi vuodellekin.

   Poista
 3. Harmaakäenkukalla on hyvä kukkavuosi. Samaa ihmettelin syysleimusta, minullakin kukkii jo yksi niistä. Ehkä viileä kesä on ollut niiden mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin viime vuoden blogipostauksesta syysleimujen kukinta-ajan. Ensimmäinen valkoinen leimu on puhjennut kukkaan jo heinäkuun alussa (!) ja violetit ovat olleet täydessä kukassa 31.7. Eli tänä vuonna ollaankin itse asiassa myöhässä. Hassua, muistelin että meillä syysleimut kukkivat vasta elokuun lopulla.

   Poista
 4. Upeat kärhöt. Olen usein heinäkuussa ihmetellyt syysleimujen kukinnan alkua, tänä vuonna ne meneekin täällä elokuulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin myös syysleimujen kukinta-ajan meillä ja se on viime vuonna ollut heinäkuussa! Eli tässä on vaan oma muisti taas pettänyt :) Tänä vuonna ollaan siis myöhässä kukinnan osalta.

   Poista
 5. Upea harmaakäenkukka, tuo tulee minunkin ostoslistalleni. Samoin suloinen tähkäesikko, siinä on kiva väripari! Kärhöt alkavat täälläkin kukkia kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaakäenkukka on kyllä mainio :) Kylväytyy näköjään myös hyvin itsekseen, koska huomasin juuri pari uutta lehtiruusuketta kasvamassa. Toivottavasti ovat ensi vuonna yhtä hienoina kukkimassa.

   Poista
 6. Sulla hyvännäkööset kärhöt. Mulla juroo viäläki. Heinistä kokeelin höyhenheinää, sekin aika kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyhenheinä näyttää tosiaan kivalta, piti googlettaa sen kuvia :)

   Poista
 7. Upeita kuvia♥ Niin kauniita kukkia ja ihanan vehreää! Tuo jänönhäntä oli hauskan näköinen.. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehreys alkaa pikkuhiljaa muuttua ruskeiden sävyjen suuntaan, mutta vielä siitä saa nauttia! Jänönhäntä on aika kiva ja helppo kasvattaa :)

   Poista