keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Poukkoilua ja tulppaaneja, taas!

Työkiireet ovat vihdoin hellittäneet ja minulla on ollut iltaisin aikaa puutarhalle. Ja mitkä illat ne ovat olleet! Kesäisen lämpimät ja linnunlaulun säestämät hetket muutoin lähes hiljaisessa puutarhassa ovat parasta terapiaa.

Pakko laittaa vielä tulppaanikuvia tähän väliin. Viimeisiä kukintapäiviä viedään.

IMG_5224.jpg

IMG_5227.jpg

IMG_5228.jpg

Nyt on ollut pieniä haasteita löytää kaikille esikasvatetuille kasveille paikkoja. Sen siitä saa kun ei raaski heittää yhtään taimea pois! Lopulta laitoin useampaan penkkiin punavirmaa, kosmoksia ja hämähäkkikukkia. Kosmoskukkia riitti silti myös ruukkuihin verbenoiden ja härmesalvioiden lisäksi.

Kasvihuoneessa oli tänään illalla kaksi runkotomaattia hieman nuupahtaneina, voi kääk! Ehkä ne jäivät aamun kastelukierroksella vahingossa väliin. Muutenkin minusta on tosi vaikeaa arvioida oikeaa kasteluvesimäärää kasvusäkkiin. Välillä tuntuu, että vettä on liikaa ja tänään sitä on selvästi ollut liian vähän. Tietysti myös päivän lämpötila vaikuttaa vedentarpeeseen.

Kasvihuoneessa paprika (tai chili?) kukkii:

IMG_5245.jpg

Kurkku 'Femspot' puskee jo hedelmiä! Kasvihuonenoviisina minulla ei ole aavistustakaan, milloin kurkut kannattaisi poimia. Onko siihen hyviä vinkkejä? Kuvittelisin, että valmiin kurkun mitta on lajikekohtainen. Poimin nyt ensimmäiset kurkut talteen:

IMG_5246.jpg

IMG_5248.jpg

Kylvin viime vuonna kaksivuotisen kesäkuuruohon siemeniä. En ollut sen suhteen kovin toiveikas, koska viime kesänä taimet kokivat jonkinlaisen ötökkähyökkäyksen. Yksi kesäkuuruoho kuitenkin selvisi koettelemuksesta ja kukkii nyt kirkkaan violettina:

IMG_5237.jpg

Kuolanpioni (tai mahdollisesti silti ruusupioni?) kukkii. Löysin tämän viime vuonna metsiköstä ja siirsin kukkapenkkiin. Hyvinhän tuo siirto näyttäisi onnistuneen, mutta kasvi on tosin vielä melko matala ja pienikokoinen.

IMG_5225.jpg

Palataan lopuksi taas tulppaaneihin :)

IMG_5223.jpg

'Slawa' ja 'Elegant Lady' tulput:

IMG_5234.jpg

Ja hempeät 'Blushing Ladyt':

IMG_5235.jpg

Postaus poukkoilee, mutta siltä tuntuu myös puutarhassa. Kun tekee yhtä juttua niin samalla huomaa seuraavan ja seuraavan.. Mutta on tämä silti ihan parasta aikaa!

21 kommenttia:

 1. Kaunis pionilöytö metsästä. Tulppaneista pitää nauttia nyt jos aikoo ehtiä sen tehdä, seuraava tilaisuus on vasta vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, metsä oli ehkä aika reippaasti sanottu :) Pioni oli lähellö taloamme, mutta kuitenkin jo luonnontilaisella alueella. Siellä on varmaankin joskus ollut kukkapenkki.
   Tulppaaneista todellakin kannattaa nauttia täysin rinnoin :)

   Poista
 2. Ihanat tulput! Miten sulla jo nyt on kurkkusatoa? Meikä vasta istutti kurkuntaimet eilen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jotenkin tosi ajoissa kurkkujen kanssa ja totuttelin ne aikaisin kasvihuonelämpötiloihin. Heti kasvusäkkiin päästyään ne alkoivat kasvaa ihan hurjana.

   Poista
 3. Todella kauniita ja runsaasti kukkivia tulppaaneja. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on ihan pakko kuvata tulppaaneja jatkuvasti ja tietysti myös laittaa niitä kuvia blogiin. Mä melkein pakahdun ihastuksesta kun katson niitä :D

   Poista
 4. Upeita tulppaaneja.
  Kuuruoho on 2-vuotinen kasvi. Ensimmäisenä vuonna tulee pieni taimi, toisena kukkii ja tekee ihanat siemenkodat (paperikuut). Minulla sitä 3 vuotta sitten eli 2 vuotta sitten teki siemenet. Viime kesänä sitä ei ollut, mutta tänä keväänä minulla on ihan valtavasti siementaimia pitkin kukkapenkkiä. Mutta en oikein raaskisi kitkeä niitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan kovasti juuri niitä kesäkuuruohon siemenkotia! Hienoa jos sulla on runsaasti pikkutaimia, ensi vuonna on violettia kukintaa luvassa :)

   Poista
 5. Upea tulppaanimeri!
  Siis sinulla on jo kypsiä kurkkuja! Minä vasta vähän aikaa sitten laitoin kurkuntaimet kasvariin. Kypsän kurkun koko riippuu käsittääkseni lajikkeesta. Olen laittanut kasvariini enimmäkseen pienikokoisia kurkkuja tuottavia lajikkeita. Helpottaa tukemista, kun kurkulla ei ole niin paljon painoa. Korjaan kurkkuja ihan mutu-tuntumalla, kun ne yleensä syödään melkeinpä samantien. Viisaammat neuvokoon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin varmaankin hiukan ajoissa kurkkujen kanssa, mutta koska 'Femspotin' pitäisi kestää myös alhaisia yölämpötiloja, en pelännyt niiden puolesta kovin paljon. Ja kasvihuoneessa kasvusäkissä kurkut ottivat ihan hurjan kasvupyrähdyksen.
   Minäkin tuumailin, että ei noista mun kurkuista varmaan ihan kaupan kurkkujen kokoisia tule. Pitää vielä googlettaa lajiketietoa. Mutta poimitut kurkut olivat kuulemma hyviä :)

   Poista
 6. Voi näitä teidän tulppaanikuvia. Olenkohan vähän kade....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy muistaa taas syksyllä panostaa sipuleihin, on ne tulput kyllä tosi kauniita :)

   Poista
 7. Upeat tulpaanit! :) Täällä suurin osa vasta nupuillaan (viileä kevät).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sitten tulppaanien kukinta vielä edessä, ihanaa!

   Poista
 8. Upeita tulppaaneja ja valtavia kurkkimassa jo nyt! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla tulppaanien aika ohi, nyyh :/ Ihanaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 9. Ihania tulppaanikuvia. Ja vau tuota kurkkusatoa. Kyllä tuo kasvari jouduttaa satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enpä olisi uskonut että tulee näin paljon kurkkuja :O Mihin mä ne kaikki laitan.. Ensi vuonna riittää ehkä yksi tai kaksi kurkun tainta kolmen sijaan.

   Poista
 10. Ihania tulppaanikuvia. Monia erilaisia lajikkeita ja niin hienoja värejä. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä keväänä on tullut taas kerran todettua, että syksyinen sipulirumba kannattaa! En usko että näistä tulppaaneista kovin moni selviää ensi vuoteen, joten täytynee hankkia uusia.

   Poista
 11. Aivan ihania tulppaaneja!! Kateellisena katselen muiden tulppaanikuvia, kun omat eivät taaskaan onnistuneet :( Hyvännäköisiä kurkkuja ja varmasti maukkaita! Mulla kurkuntaimet kököttää vielä ikkunalla.

  VastaaPoista