maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kukkijoita ja taukoa pitäviä

Viileät yöt ovat koetelleet puutarhaa. Onneksi täällä ei ole lämpötila sentään tippunut pakkasen puolelle. Kasvihuoneessa on kuitenkin lämmitin päässyt taas parina yönä hurisemaan. Tänään on ollut päivälläkin kasvihuoneessa vain vajaa parikymmentä astetta - näillä keleillä ei vielä paprikoita eikä tomaatteja kasvateta :) Mutta kohta varmasti lämpenee, pakkohan se!

IMG_5191.jpg

Rusokurjenpolvi 'Southcombe Double':

IMG_5194.jpg

Aivan ihana tähtipelargoni, jonka ostin Marketanpuiston tapahtumasta. En voisi olla tyytyväisempi rahankäyttööni tämän pelargonin osalta! :)

IMG_5217.jpg

Puutarhassa on paljon kukkia ja uutta kasvua, josta iloita, mutta samalla on tullut huomattua muutamia välivuotta pitäviä tai talven vaurioittamia kasveja. Esimerkiksi tänä keväänä riippaomenapuun kukinta on ollut hyvin maltillista.
Atsalean ja alppiruusun kukintaa odotan edelleen, mutta hieman alkaa vaikuttamaan siltä, että tänä vuonna rhodot pitävät kukinnan osalta taukoa.

Pilariomenpuu kuitenkin kukkii valtoimenaan:

IMG_5214.jpg

Patjarikot:

IMG_5197.jpg

IMG_5198.jpg

Nepalinhanhikin kasvupaikka näyttää hyvin hiljaiselta. Sama meininki jo toisena keväänä, joten taitaa olla aika hyväksyä faktat ja todeta, että kasvi ei vaan menesty meillä.

Muutama kääpiömantelin oksa näyttää talven jälijltä paleltuneelta, mutta ehkä täytyy vielä malttaa ja toivoa parasta. Tänä keväänä ostin myös toisen herkkähipiäisen kasvin - peruukkipensaan, jonka viihtyminen meillä talvella hieman jännittää. Lisäksi pensaaseen ei ole vielä ilmestynyt yhtään lehteä. Onko kyseessä myöhäinen herääjä vai olenko onnistunut ostamaan paleltuneen kasvin?

Onneksi on tulppaanit. Mikään ei harmita kun katsoo näitä.

IMG_5204.jpg

IMG_5206.jpg

IMG_5205.jpg

20 kommenttia:

 1. Todella kaunis minunkin mielestäni tuo tähtipelargoni. Ihanat tulppaanit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli heti menoa kun näin tähtipelargonin myynnissä :) Todella kaunis kukka!

   Poista
 2. Peruukkipensas o toooosi myähääsherännääne ja tänä keväänä viälä myähääsempi. Mullaki punervia nystyjä vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Navettapiika! Ehkä en siis vielä anna sen osalta periksi :)

   Poista
 3. Patjarikot ovat niin hienoja. Minullakin on niitä mökkipihassa, mutta eivät vielä noin komeita. Nepalin hanhikki on myös mökkipihassa minulla. Hyvällä alulla näyttää ainakin olevan. Onneksi säätila vaihtui viimein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patjarikkojen pieni kukkameri on ihastuttava! Meilläkin ne ovat melko uusia (kuten kaikki kasvit :)), ovat kasvaneet kivikossa muistaakseni vasta 2-3 vuotta, eli melko nopeasti löysivät paikkansa. Nepalinhanhikki on kaunis, kiva kuulla että se menestyy sulla!

   Poista
 4. Hieno tähtipelargoni. Onko se Fireworks pink, vai joku muu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan pinkki ilotulitus kyseessä :) Osuva nimi!

   Poista
 5. Rusokurjenpolven kukka on aikas herkku, samoin nuo tulput! Onneksi hiljalleen alkaa sää lämpiämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää vaikuttaa melko lupaavalta! Tänään oli vielä illallakin hyvin lämmintä, oli mukavaa askarrella hiljalleen pihalla työpäivän jälkeen. Toivottavasti tämä tilanne pysyisi :)

   Poista
 6. Jos sen lämmittimen voisi jo kytkeä pois päältä. Nyt on luvassa lämpimiä päiviä - onneksi.
  Pidän noista patjarikoista. Ne ovat kauniita kiveystä vasten.
  Muista suojata peruukkipensaasi talveksi. Ostin viime syksynä itselleni yhden ja jänikset ovat sen kalunneet talvella. Saa nähdä, nouseeko sieltä mitään kesän kuluessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kesäkuussa saisi pärjätä ilman lämmitinta! Kiitos vinkistä, täytyy muistaa suojata peruukkipensas hyvin. Joku meillä käy rouskuttamassa syreenia sekä syyshortensiaa, eli halukkaita maistelijoita varmasti löytyy.. Toivottavasti peruukkipensaasi vielä elpyy!

   Poista
 7. Hei millainen on tuon rusokurjenpolven lehti? Minulla on joku matala, hieman harmahtavalehtinen jotenkin valkovuokkomaisesti kasvava kurjenpovi, jonka lajikenimi on joutunut hukkaan. Ihanat tulppaanit ja esikot myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mielestäni lehti on melko samanlainen kuin muillakin kurjenpolvilla. Tässä kuva kasvista, näyttää raukka hieman kärsineeltä kun on viettänyt turhan pitkään aikaa pihalla ruukussa:
   https://www.flickr.com/photos/kurimaris/34978020522/

   Poista
 8. Kaunis rusokurjenpolvi, oikein osuva nimikin sillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja herkkä kukka <3 Minulla on selkeästi jokin kurjenpolvivillitys meneillään, koska olen tänä keväänä hankkinut jo neljä erilaista kurjenpolvilajiketta puutarhaan.

   Poista
 9. Huikeen värisiä tulppuja! Uskotaankohan me jo, että kesä on tullut jäädäkseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ehkä uskotaan :D Tämän vuoden kevät jatkuvine lumisateineen ja raekuuroineen on vaan hieman horjuttanut uskoa lämpimien ilmojen tuloon.

   Poista
 10. Niin kaunista ja keväistä! Peruukkipuska on myöhäinen herääjä, no worries! Ihana tuo, että olet tyytyväinen rahankäyttöösi :) Minä myös olen iloinen rahankäytöstäsi, ihanan kukan sait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että peruukkipensaan kanssa on vielä toivoa! Aina tietysti kasviostokset ovat hyviä investointeja, mutta joskus saa olla erityisen tyytyväinen :)

   Poista