keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Esikasvatettavien kierros

Esikasvatettavat taimet ovat tehneet kasvupyrähdyksen sen jälkeen kun vein ne täyspäiväisesti kasvihuoneeseen. Valtaosa taimista on tietysti vieläkin pieniä, mutta tässä on vielä kuukausi kasvuaikaa ennen hallavaaran päättymistä.

Härmesalviat pitäisi koulia:

IMG_4322.jpg

Pikkuruiset verbenat ovat suloisia:

IMG_4323.jpg

Sinitähtöset:

IMG_4324.jpg

Kesäpäivänhattujen kasvu on hidasta! Mutta koulimisen jälkeen on ilmestynyt muutamia lehtiä lisää:

IMG_4331.jpg

Punarevonhännän siemeniä on siemenpussissa satoja, joten jostain syystä kylvin niitä tänäkin vuonna liian monta. Lähes kaikki itivät. Sain kuitenkin kuningasidean, että voisin ruukkujen lisäksi laittaa näitä myös uuteen penkkiin, koska siellä on alkuun varmasti enemmän tilaa kuin mihin kasveja riittää.

IMG_4329.jpg

Punavirmat kasvavat hyvin, mutta ovat ihmeen lötköjä. Taipuilevat sinne ja tänne. Ehkäpä ne siitä vielä vahvistuvat.

IMG_4328.jpg

Kasvihuonekurkut odottavat lämpimämpiä kelejä ja ulkoilevat kasvarissa pelkästään lämpiminä päivinä. Tosin 'Femspotin' pussissa luki, että lajike kestää myös kylmiä öitä. Uskaltaisiko näitä jo vähitellen totutella kasvihuoneen yölämpötiloihin?

IMG_4326.jpg

Paprikat ja chilit sulassa sovussa. En ollut laittanut jokaiseen ruukkuun kylttiä ja yhtenä päivänä tajusin, että olin vaihtanut ruukkujen paikkoja. Sen jälkeen olen voinut enää arvailla, mikä kasvi ja mikä lajike..

IMG_4327.jpg

Tsinniat auringossa:

IMG_4269.jpg

Myös ensimmäiset kasvihuoneessa tehdyt kylvöt ovat itäneet! Tämä on tilanpuutteesta kärsivälle esikasvattajalle hyvä uutinen. Muistin, että minulla oli vielä auringonkukkien siemeniä ja kylvin niistä osan ruukkuihin. Loput ajattelin laittaa muutaman viikon päästä suoraan ulos. Tässä kuvassa on jo muutama itänyt:

IMG_4266.jpg

Myös jänönhäntä sekä hämähäkkikukka ovat itäneet kasvarissa, kuvassa niistä viimeksi mainittu:

IMG_4268.jpg

Kaikki kylvöt eivät mahtuneet esittelyyn. On kosmoksia, basilikaa, jo isoksi kasvaneet tomaatit, untuvasulkahirssi, nuokkulaukka ja toivottavasti vielä muitakin ihanuuksia, jotka aion kylvää pian! Tänä vuonna listalla on myös jokunen epäonnistuminen, varmaan siksi koska kokeilin tällä kertaa kasvattaa erikoisempia kasveja, mutta eipä mietitä nyt niitä :)

Miten sinun esikasvatukset ovat sujuneet?

10 kommenttia:

 1. Onpa sinulla paljon taimia ja kaikki niin virkeitä. Kyllä saat niistä paljon iloa kesällä. Ja kohtahan se kesä on! Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa jopa tuntua siltä, että kesä tulee tänäkin vuonna :) Taimikasvatus on elämän pieniä iloja. Aurinkoisia päiviä myöa sinne!

   Poista
 2. Paljon upeita taimia! Hienosti olet saanut kasvatettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa tietysti näkyvät vain onnistumiset, paljon on mennyt kylvöjä myös mönkään. Mutta nopeasti ne unohtuu kun keskittyy vain itäneisiin taimiin :)

   Poista
 3. Hienot kasvatukset sinulla - kyllä tulee olemaan kukkaisa piha!
  Oi muistinkin että minulla onkin revonhännät vielä pussissa, mutta onneksi se on nopeakasvuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki! Minullakin on vielä joitakin kylvöjä tekemättä. Pitää käydä pussit vielä kerran läpi :)
   Keväistä viikon jatkoa!

   Poista
 4. Kukkaloistoa kesäksi odotettavissa, mahtava määrä hyvännäköisiä taimia! Eikös vaan olekin ihana seurata niiden kasvua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin mukavaa seurata pikkutaimien edistymistä :) Joka kevät sama juttu, aina sitä kasvua vaan jaksaa ihmetellä! :)

   Poista
 5. Mulla meinasi kurkut unohtua kokonaan, jospa vielä kuitenkin ehtivät. Kylvitkö verbenat siemenestä? Miten sait hämähäkkikukan itämään? Ihania kasvatuksia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti kurkut ehtivät vielä itää! Minulla on vielä siemeninventaario tekemättä ja luulen, että sen myötä paljastuu myös muutama unohdettu pussukka. Verbenat kylvin siemenestä, ovat siis tarhaverbenoita tai siis niitä sellaisia riippaversioita, ei jättiverbenaa.
   Hämähäkkikukan kylvin rasiaan kuten muutkin kylvöt ja nostin sen kasvihuoneeseen, jossa päivällä 15-30 astetta ja yöllä 2-10. Kesti kauan ennen kuin mitään iti, todennäköisesti myös siksi, että alkuun kasvarissa oli liian kylmää.

   Poista