lauantai 25. helmikuuta 2017

Merkitykselliset lumityöt

Tänään tein ensimmäistä kertaa tänä talvena lumitöitä. Lunta on ollut toki aiemminkin, mutta kilppariongelmat ovat estäneet liikunnan kaikissa muodoissaan. En ole varmaan ikinä ollut näin innoissani päästessäni lumitöihin! Mies hoiti tietysti edelleen noin 90 % kolaamisesta, mutta olen silti ylpeä kasvihuoneelle kaivamastani polusta. Toiset juoksee maratonin, mä kolaan polun, yhtä hienoja saavutuksia, eikö :)

Ennen:
IMG_3895.jpg

Ja jälkeen:

IMG_3897.jpg

Innostuin oikein kunnolla ja kaivoin sen jälkeen vielä pätkät polkua kompostorille ja lintulaudalle. Lopuksi täytin kuivikeastian, vein kompostit ja kävin suihkuttamassa kasvihuoneessa kylmäkäsittelyssä olevia kylvöjä. Ei kuulosta paljolta, mutta pitkästä aikaa tuntui siltä, että jaksan ja pystyn. Ei sitä ole aiemmin tajunnut, että terveys on mieletön lahja ja fyysinen työ silkkaa juhlaa.

Terassi ennen lumitöitä, melkoisen paljon on pyryttänyt viikolla! Siellä kukkalaatikko odottaa kelloköynnöstä:

IMG_3894.jpg

Nyt kun ollaan ulkokuvien parissa, niin tässä kuvatodiste myös viime viikonlopulta. Kävin silloin kiertämässä pihaa ja huomasin jonkun puraisseen syyshortensiaa. En ikinä muista verkottaa hortensiaparkaa! Sama juttu kävi nimittäin viime talvena.

IMG_3891.jpg

Lumitöiden jälkeen mies oli lähdössä Motonettiin, kun keksin että voisin lyöttäytyä seuraan. Nimittäin siinä ihan vieressä olisi rautakauppa siemenhyllyineen. Kuinkas siinä kävikään, taas löytyi ylettömän tarpeellisia siemeniä, jotka oli aivan pakko kotiuttaa:

IMG_3908.jpg

Viime kesänä tuli onnistuneesti kasvatettua tuliunikoita ja silkkikukkaa, joten hankin nyt uusia sävyjä kokeiluun. Kerrattu tuliunikko näyttää ainakin kuvassa hienolta. Lisäksi ostin Kasvihormoni -blogissa ihastelemani 'Cherry Brandy' kesäpäivänhatun siemeniä, suippopaprikan kasvihuonekokeiluihin ja pitkästä aikaa myös kosmoskukkia.

Kotiin päästyäni tein kesän viljelysuunnitelmaa ja huomasin, että herne- ja porkkanasiemenvarastoni ovat loppuneet. Eli tässähän täytyy vielä uudemman kerran lähteä siemenostoksille...

27 kommenttia:

  1. Ymmärrän hyvin tunteesi, komean polun teitkin. Kauniita siemeniä löysit, kosmosta täytyy hankkia itsellekin tälle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan iloinnut tekemästäni polusta yhtä paljon :)
      Kosmoskukat ovat kauniita. Kasvatin niitä pari vuotta sitten viileänä kesänä, jolloin kukinta oli hyvin vähäistä. Toivottavasti tällä kertaa on parempi tuuri.

      Poista
  2. Jep, terveyden päälle ymmärtää, kun se menettää. Hienoa, että voit paremmin. Kivat siemenhankinnat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pitänyt terveyttä itsestäänselvyytenä, mutta en enää.
      Siemeniä on tullut ostettua jo ihan hurjat määrät, en tiedä miten pärjään :D Kohta täytyy varmaan tehdä päätöksiä siitä, mitä kylvetään ja mitä ei.

      Poista
  3. Kivaa tuntea itsensä taas ihmiseksi - että pystyy tekemään ja nauttimaan siitä. Toivotan lämpimästi hyvää jatkoa toipumiselle. Kuntoutumiseen on aikaa, ja toivottavasti huominen on aina eilistä parempi!

    Siemenet on hyvä ajatus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Ero voinnissa on hurja tammikuuhun verrattuna. En olisi uskonut, että nykyinen melkein normaali olo voisi tuntua näin mahtavalta. Kesää kohti mennään ja nyt uskon jo, että pystyn hyvin puuhastelemaan pihalla sairaudesta huolimatta.

      Poista
  4. Terveyttä osaa kunnolla arvostaa, vasta kun sen menettää. Tuttavani sai tänään sydänkohtauksen. Tuttava on vielä nuori ihminen ja sydänkohtaus onneksi aika lievä. Antoi se kuitenkin taas muistutuksen, että terveydestä tulee iloita ja pitää huolta.
    Mukavaa, että voit paremmin. Pienin askelin eteenpäin ja hyvällä alulla se kulku jo sinulla onkin. Polku kasvarille luotu ja siemenpussitkin jo rapisevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, pysäyttäviä uutisia. Onneksi kohtaus oli lievä ja toivottavasti tuttusi paranee pian.
      Olen alkanut nyt ihan eri tavalla ymmärtämään kliseisiä sanontoja kuten Carpe diem. En nyt puhu mistään pyhästä valaistumisesta, mutta täytyy myöntää että kilppariongelmat ovat kuitenkin muuttaneet hieman asenteitani. Kevättä kohti mennään :)

      Poista
  5. Oioi, ihania siemeniä! :D Minullakin on valkoista tuliunikkoa hankittuna, odotan innoissani minkälainen kukinta niillä saadaan aikaan. :D Ihanaa kun voit niin paljon paremmin, nyt on hyvä kulkea kevääseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen tuliunikko kuulostaa suloiselta! Minulla oli viime vuonna pinkkejä ihanuuksia, kukkivat todella hyvin kunhan jaksoi nyppiä kuihtuneita kukkia pois :)

      Poista
  6. Meillä meni nyt hommat toisinpäin, mies joutui tekemään talven ekat lumityöt! Yleensä minä kuntoilen meillä lumityöt, mutta nyt joutuu vähän odottelemaan leikkauksen jälkeen. Eikä tänä talvena ole ollutkaan paljoa kolaamista.
    Harmillinen tuo hortensia, olikohan pupu vai kauris asialla? Iloista ja ihanaa laskiaissunnuntaita ja kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti leikkauksesi meni hyvin ja pääset taas kohta lumitöiden pariin! Tai ehkäpä mieluummin kevän tullessa pihatöihin :)
      Epäilen että kauriit ovat käyneet herkuttelemassa, mutta yhtä hyvin voi olla rusakkokin, molempia täällä näkyy. Ihanaa kevään odotusta myös sinne!

      Poista
  7. Mukava kuulla, että voit paremmin! Ja kevään tulo sekä ulkoilu raikkaassa säässä piristävät kummasti! Siemeniä täälläkin tarttuu mukaan joka kaupasta, en tiedä, mihin ne kaikki saa edes kylvettyä. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku :) Mieli tekee tosiaan kummasti ulos, mutta ei niinkään lumihommiin van mieluummin puutarha-askareisiin. Täytyy kuitenkin tyytyä vielä vähän aikaan lumitöihin :)
      Jokavuotinen kylvötila-ongelma on kyllä niin totta! Mukavaa sunnuntaita sinne :)

      Poista
  8. Se on juhlaa päästä tekemään asioita sairastelujen jälkeen, joita aiemmin on pitänyt itsestään selvinä. Onneksi sinunkin vointisi alkaa normalisoitumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallisesta arjesta tulee nautinnollista - toivottavasti pystyn pitämään tästä asenteesta edes hetkeksi kiinni. Mukavaa kevään odotusta sinne! :)

      Poista
  9. Mukava kuulla, että voit paremmin! Tuo Cherry Brandy on tosi ihana, olen joskus kasvattanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Cherry Brandy näyttää kuvissa ihan huikealta, toivottavasti se on yhtä ihana myös oikeasti :)

      Poista
  10. Hienoa, että vointisi on kohentunut ja olet voinut laittaa jo lumilapionkin heilumaan. Kyllä se kevätkin sieltä tulee aikanaan, joten odotellaan ihan rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Kerrankin halusin mennä lumitöihin :) Tosin into ei enää kantanut sunnuntaille asti :D

      Poista
  11. Hienoja siemenhankintoja. Upean tumman punainen tuo kesäpäivänhattu. Jos tilaa olisi enemmän, voisin sitä kasvattaa tänä keväänä siemenestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo kesäpäivänhattu on kerrassaan upea! Olen ihaillut sitä monesti Sinin Kasvihormoni-blogissa.

      Poista
  12. Hieno kasvihuone ja hieno polku! :)
    Kyllä terveyden merkityksen alkaa ymmärtää vasta vanhempana, kun vaivoja, vakavampia tai vähemmän, alkaa tulla.
    Oi, odotan jo kuviasi noista ihanista kosmoksista ja silkkikukista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta kyllä tuo terveyden merkitys! Tosin itse olen (ainakin omasta mielestä) vielä melko nuori, joten ehkä juuri siksi tämä episodi kolahti kunnolla.
      Toivottavasti kukkaset itävät hyvin ja saan blogiin kuvamateriaalia :)

      Poista
    2. P.S. Kiitos kommentistasi!
      Meillä on talon ympärillä niin paljon havupuita, että puukiipijöitä on varmaan aina ollut... mutta aloin "nähdä" ne vasta kun aloin ottaa enemmän valokuvia. Yksi bloggaamisen hyödyistä on tosiaan se että alkaa huomata asioita enemmän. :)

      Poista
  13. Voin hyvin kuvitella kesän vihreyden ja kelloköynnöksen tuohon tukeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman kuukauden päästä terassi näyttää jo ihan erilaiselta!

      Poista