sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Inspiroitumista

Ilmassa on kevään tuntua ja samalla puutarhainspiraatio kasvaa suurin harppauksin. Tässä listani kaikista jutuista, pienemmistä ja isommista, jotka tällä hetkellä toimivat inspiraation lähteenä.

Tulppaanit. Ei taida olla kauppareissua, jolloin en vähintään kävisi ihastelemassa tulppaanikimppuja. Aina välillä niitä myös tarttuu mukaan matkaan. Värivaihtoehtoja on useita, välillä fiilistelen vaaleanpunaisia kukkia, sitten taas tummanpunaisia ja violetteja. Viimeksi ostin pirteän keltaisia tulppuja, jotka ovat kuvissa:

IMG_3874.jpg

IMG_3882.jpg

Kotipuutarhan juttu Viron puutarhoista ja taimistoista. Löysin useita kohteita, jossa haluaisin vierailla! Jutun lukemisen jälkeen olen haaveksinut automatkasta Viroon. Ehtisikö siellä käymään mahdollisesti keväällä tai kesällä..?

Lisääntynyt valon määrä ja valoisat aamut! Tämä taitaa olla isosti inspiksen löytymisen taustalla :)

Puutarhablogit. Ei mennyt montaa päivää siitä, kun näin blogeissa esikoita ja Plantagenin pikkutaimia ja oli pakko kipittää itsekin kauppaan. Olen niin vietävissä! Olin nimittän ajatellut, että haen pelakuiden pikkutaimet vasta maaliskuussa, kun luonnonvaloa on enemmän ja taimet selviävät ilman lisävaloa ikkunanlaudalla. Höpsistä :) Minua hidasti ainoastaan hajonnut auto. Kun se saatiin korjattua, kurvailin suoraan korjaamolta kaupoille ja hankin sähäkän esikon ja pelakuita ('Red Pandora' ja 'Prins Nikolaj'): 

IMG_3867.jpg

IMG_3857.jpg

IMG_3860.jpg

Parempi olo ja tervehtymisen alku. Tällä on ollut tietysti valtava merkitys! Kilpparin liikatoiminnan oireet ovat hävinneet lääkityksen myötä yksi kerrallaan. Vaikka hengästyn vieläkin hetkessä, pystyn jo kävelemään pidempiä matkoja ja tekemään paljon muutakin kuin makaamaan sohvalla. Samalla ovat palautuneet aloitteellisuus ja innostumisen kyky. Mikä ero tammikuun fiiliksiin! 

Monty Donin juontama BBC:n ohjelma "Big Dreams, Small Spaces". Aina sen katsomisen jälkeen tekee mieli lähteä lapioimaan, piirtää suunnitelmia ja hankkia kasveja. Ja nimenomaan kaikkia näitä kerralla.

Siemenpussien rapistelu. Kylvin tänään helmikuun jutut! Niistä lisää pian.

Kevään odotus on ihanaa aikaa. Ensi viikolla taas pakastaa, mutta eiköhän tämä talvi kohta anna periksi!

24 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että voit jo paremmin. Kyllä se siitä!
  Topakoita alkuja kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpotti valtavasti, kun huomasin lääkkeiden tehoavan. Nyt on selvästi enemmän energiaa! :)

   Poista
 2. Todella kaunis tuo esikko ja hyvät taimenalut.
  Nyt alkavat siemenkylvöt pikkuhiljaa siintää minunkin ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoita oli tarjolla monessa sävyssä ja valinta oli todella vaikea :)
   Mitä aiot kylvää? Kohta alkaa olla jo luonnonvaloakin kylvöille.

   Poista
 3. Nyt alkaa olla käsillä ne ajat, jolloin sää vaihtelee suuresti. Kaikki se on kevään alkua. Ei anneta takaiskujen häiritä kevääseen valmistautumista.
  Mukavaa kuulla, että muutkin ovat vietävissä. Hetken, kun katselee toisten blogeissa tulppuja ja esikoita, niin kohta jo täytyy itsekin suunnata kukkakauppaan. Onneksi nuo kevätkukat ovat sen verran edullisia, että niihin raaskii törsätä.
  Mukavaa, että olet jo paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut niin keväisiä päiviä, mutta täytyy muistaa, että vielä ollaan helmikuun puolessa välissä. Maaliskuussa saattaa vielä tulla kunnolla lunta. Mutta ehdottomasti voiton puolella ollaan taas!
   Jep, edullisuudella minäkin perustelen kukkaostokseni :) Tosin tulppaaneja on tullut ostettua jo useita kertoja, mutta kukapa niitä laskee :D

   Poista
 4. Hyvä, että kilppariongelmat helpottavat!!!! Tiedän ongelman, kilppariton kun olen... Minäkin olen yhtälailla vietävissä, vaikka tulppaaneja en itselleni ostakaan. Esikkoja joskus, mutta nyt en niitäkään... Mutta pelargoninpistokkaita, siemenkylvöjä jne... Niitä on pakko tehdä, koska muutkin tekee :) Ihana kevät, vaikka onkin vielä täysi talvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ilmeisesti olla rautainen tahdonvoima, jos ei inspiroidu muiden blogikirjoituksista :) Ja kun taimi- ja siemenostoksilla on vielä niin kivaa! Paljon hauskempaa kuin esimerkiksi etsiä vaatteita itselleen..
   Onko sinulta leikattu kilpirauhanen pois? Lääkäri kertoi siitäkin vaihtoehdosta, lähinnä ilmeisesti silloin, jos tauti uusiutuu lääkehoidon jälkeen. Miten leikkaus sujui ja onko vointisi sen jälkeen ollut hyvä?

   Poista
 5. Aurinko laittaa liikkeelle ja pikkutaimia, sipulikukkia, tulppaaneita, esikoita ja kaikkea vihreää on saatava. Voi kuinka ne piristävätkään mieltä niin mukavasti.
  Kun itse kävin Plantsussa, ostin sieltä esikoita. Pelargonin ja verenpisaran pistokkaat eivät olleet vielä saapuneet. Kyllä siellä on taas kohta pistäydyttävä.
  Kiva kuulla, että kuntosi on jo kohentunut kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhuri herää kevään myötä :) Minunkin esikko on Plantagenista. Pistokkaita siellä oli melko vähän, ja osa oli hieman huonokuntoisia. Harmillista!

   Poista
 6. Kevät on ihmisen parasta aikaa. Se alkaa helmikuussa ja jatkuu... syksyyn asti. Olen iloinen vointisi paranemisesta - kaikkea hyvää toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään näyttää taas siltä, että talvi on palannut, mutta eiköhän se kevät kohta tule :) Ainakin valoa on jo enemmän! Ja kiitos <3

   Poista
 7. Samaa mieltä:kevään odotus on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään odotus on tärkeä osa kevään tuomaa iloa - vähän niin kuin matkan suunnittelu on osa matkaa :)

   Poista
 8. Hienoa, että lääke auttaa! Juu, puutarhakujme on nousemaan päin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut hienoa huomata ero voinnissa. Ja toisaalta vasta kipeänä oppii kunnolla arvostamaan terveenä oloa. Puutarhakuume on iskenyt toden teolla! :)

   Poista
 9. Nämä iloisen väriset tulppaanit ja esikko inspiroivat myös lukijaa.
  Tänä vuonna kylvän myöhemmin kuin edellisvuosina, koska valon määrä ei ole monena keväänä riittänyt.
  Ihanaa että olosi on jo parempi!
  Ai niin, kiitos kommentistasi! Kuvassa on tosiaan kellokanerva. Ja oravaan alan olla jo kiintynyt - on se niin söpö, vaikka tuhoja tekeekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kuvani innostavat :) Meillä on hankittu esikasvatukseen neljä kasvivaloa, mutta olisi paljon helpompaa, jos voisi jättää pikkutaimet vain ikkunanlaudalle auringonvaloon.
   Oravat ovat minustakin suloisia! :)

   Poista
 10. Paljon mukavia juttuja inspiraation lähteenä! Tulppaanit, blogit ja lisääntyvä valon määrä toimivat täälläkin. :) Ihanaa, että vointisi on jo parempi! Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja juttuja tosiaan, on ihanaa herätä talvikoomasta tähän valon ja värien maailmaan. Joka nyt tosin näyttää melko valkoiselta.. :) Mutta kevät on tuloillaan.

   Poista
 11. Mukava kuulla että vointia on parempi ja olet selvästi innostunut tulevasta keväästä! Kevään kaipuuseen paras lääke on värikkäät kukkaset, toimii ainakin minulla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Kauppoihin ilmestynyt kevätkukkatarjonta on parasta kevään odotuksessa :)

   Poista
 12. Ihania pistokkaita. Minä ostin viime vuonna nuo samat. Prinssi on ihana, latvomisesta huolimatta vähän hujoppi ;) Red Pandora ei jaksanut talven yli, mutta ostin nyt sellaisen "täysikasvuisen". Niin ja muutaman pistokkaankin ostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Red Pandora näyttää kuvissa upealta, toivottavasti tulee kukkimaan täällä yhtä hienosti. Vai että prinssistä tulee hujoppi :) Täytyy muistaa latvoa!

   Poista