maanantai 26. joulukuuta 2016

Neljä vuodenaikaa

Sain Kaupunkilaistytöltä Kaupunkilaistyttö muutti maalle -blogista neljän vuodenajan haasteen, tarkoituksena valita kuvia puutarhasta edustamaan jokaista vuodenaikaa.

Koska puutarhani on vasta alkutaipaleella, oli kattavaa kuvasaldoa jokaiselta vuodenajalta hankalaa löytää. Kuvista huomaa sen, että pihalla on ainakin myllerretty. Moni paikka on näyttänyt vuosi takaperin aivan erilaiselta kuin nyt. Parhaiten löytyi kuvia etupihan uudesta penkistä, joten kurkataanpa, miltä se on näyttänyt eri vuodenaikoina.

Kevät

Keväältä oli pakko laittaa kaksi kuvaa, en kyennyt valitsemaan vain toista.
Ensimmäinen kuva on huhtikuun lopulta. On ollut ihana aurinkoinen päivä ja olen kärrännyt uuteen penkkiin multaa. Muistan, että lapiointihommat hikoiluttivat ja väsymys tuntui selässä. Silti kaipaan niin paljon juuri tuohon hetkeen, niihin ensimmäisiin kunnon pihatöihin pitkän talven jälkeen.

IMG_1540.jpg

Toinen kuva on otettu kuukautta myöhemmin, toukokuun lopussa. Lämpimänä keväänä uskalsin istuttaa kasvattamiani pikkutaimia jo ulos. Ovatpa ne pikkuruisia! Penkkiin olen tehnyt myös siemenkylvöjä.

IMG_2043.jpg


Kesä

Heinäkuun alussa penkki rehottaa villinä, pääosin nopeakasvuisten kesäkukkien ansiosta. Tykkään tästä sekamelskasta, mutta kaipaan siihen kuitenkin jotain struktuuria. Ensi kesänä penkin pitäisikin näyttää taas erilaiselta, koska olen korvannut yksivuotisia perennoilla.

IMG_2538-2.jpg


Syksy

Syksyn kuva on otettu syyskuun alussa. Penkki näyttää jo hieman väsähtäneeltä. Kesäkukat olen siivonnut pääosin pois ja istuttanut uusien perennantaimien väliin rutkasti sipuleita.

IMG_3274.jpg


Talvi

Melkein säälittää tämä talvikuva ;( Siellä ne kasvit nyt ovat, puolen sentin paksuisen lumikerroksen alla ja ihan nuupahtaneena. Olisi edes kunnon lumipeite!

IMG_3677.jpg

Oli mielenkiintoista käydä kuvia läpi ja yrittää löytää haasteeseen osuvia otoksia. Samalla iski myös melkoinen alemmuuskompleksi, kun katseli omia ensimmäisiä puutarhakokeiluja. Mutta kaikkien täytyy aloittaa jostain, eikö niin :)

En laita haastetta tällä kertaa eteenpäin, koska en ole lainkaan kärryillä siitä, missä se on jo kiertänyt.

10 kommenttia:

 1. On ollut niin mielenkiintoista seurata tätä haastetta, vuodenkierrolla on melkoinen vaikutus! Alemmuuskomplekseja ei kannata edes ajatella, me kaikki tarhurit olemme ikuisia kokeilijoita monenlaisilla menestys-menetystarinoillamme...kasvamme hiljalleen mestareiksi yrittämällä ja erehtymällä!

  Hienot kuvat! Mukavaa Tapanin-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mielenkiintoinen haaste, oliko se lähtöisin sinulta? Kiitos siitä! :)
   Virheitä tekemällä oppii, eikä kukaan ole mestari aloittaessaan, se pitäisi muistaa!

   Poista
 2. Höps mitään alemmuuskomplekseja, upealtahan tuo näyttää. Hauska katsoa samaa paikkaa eri vuodenaikoina. Mitä perennoja aiot istutella tuohon? Ihanaa jos keväällä saat ihailla samassa näkymässä kukkasipuleja.Onnellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia <3 Penkissä oli jo malvojen lisäksi pikkuisia sinipallo-ohdakkeita sekä kaunopunahattuja, toivon että ensi vuonna ne pääsevät kunnolla kasvuvauhtiin. Lisäksi laitoin tuonne salviaa ja poimulehteä. Muistaakseni tyrkkäsin sinne myös muutamat väriminttupistokkaat, mutta niiden suhteen en elättele suuria toiveita.
   Olisipa jo kevät ja sipulikukkien loisto :) Mukavaa loppuvuotta ja uutta iloista puutarhavuotta myös sinulle!

   Poista
 3. Tuon kokoiseen penkkiin saa kärrätä hämmästyttävän määrän multaa. Rankkaa hommaa se on, mutta samalla ah, niin mieluista.
  Kesäkukat ovat uuden kukkapenkin pelastus. Perennoja ei mistään saa heti niin valtavaa määrää. Sitä paitsi kesäkukat kukkivat näyttävästi. Unikot varsinkin ovat niin ihania.
  Paljon olet saanut aikaiseksi lyhyessä ajassa. Ahkera viherpeukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkiin upposi todella monta kottikärryllistä multaa! Mutta toisaalta siinä hommassa näkee heti työnsä jäljen, se on palkitsevaa.
   Kesäkukkia täytyy olla joka vuosi! Pitääkin kohta ryhtyä selaamaan siemenkuvastoja :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia ja mukava seurata saman kohdan muuttumista vuodenaikojen mukaan.

  VastaaPoista
 5. Tulin toivottamaan tänne hyvää vuotta 2017! Ihana tämä puutarhan vuodenaikamuutos. Heitän tässä uuden haasteen: kaksitoista kuvaa vuodesta 2016. Löytyykö tällaista varastoa?

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Hauska haaste, se saa katsomaan omaakin puutarhaa hieman eri kantilta :)
   Ja ehdottomasti löytyy myös kaksitoista kuvaa - itse asiassa hieman enemmänkin jokaiselta kuukaudelta :) Tainkin juuri sellaisen kuukausikohtaisen yhteenvedon viime vuodesta.
   Oikein hyvää ja puutarhaisaa uutta vuotta!

   Poista