lauantai 8. lokakuuta 2016

Mistä niitä sipuleita tulee..

Työkiireet ja niukka vapaa-aika ovat pitäneet minut tehokkaasti loitolla blogeista. Mitä pidemmäksi blogitauko venyy, sitä hankalampi on minusta palata: kerrottavaa olisi paljonkin, mutta en tiedä, mistä aloittaa.

Viime viikonloppuna piipahdimme nimittäin Tukholmassa kavereiden luona ja samalla reissulla ehdimme pyörähtää Djurgårdenissa sijaitsevassa Rosendalin puutarhassa. Siitä olisi kuvia puhelimessa, yitän purkaa ne piakkoin myös blogiin. Samaisella reissulla huomasin saaneeni sähköpostiin Korpikankaan tarjouskirjeen ja kurkkasin ihan vain nopeasti, mitä oli tarjolla. Tuloksena oli se, että jouduin avamaan tietokoneen samantien (työläppäri kulki valitettavasti mukana - tosin lentokentällä odottamisen ja lentoajan pystyi hyvin käyttämään to-do-listan purkamiseen) ja klikkaamaan ostoskoriin lisää tulppaanien sipuleita.
Ystäväni kysyi tämän kerrottuani, että oliko minulla kukkapenkeissä tyhjiä paikkoja, johon hankin täydennystä. Miten tämän nyt sanoisi.. sehän olisi tietysti järkevää lähestyä asiaa tältä kantilta, mutta nyt kyllä mentiin vahvasti "kukka edellä" tyylillä :D

Tämän viikon päätteeksi kävin eilen hakemassa paketin postista ja illalla viiniä siemaillessani avasin sen ja tutkailin paketin sisältöä. Pienet ovat kyllä mun ilot, mutta en keksinyt oikeastaan parempaa loppua tiiviille työviikolle :)

Uskoisin, että moni muukin fiilistelee kukkasipuleita juuri nyt, joten tässä vielä pieni ostosten esittely :) Kuvat pääosin Korpikankaan sivuilta.

'Blushing Lady', 'Elegant Lady' ja 'Temple's Favorit':


'Flaming Flag', 'Gavota' ja 'Slawa':


















'Ice Cream', 'Blueberry Ice', 'Largo' ja 'Estatic':






























Huomenna on tarkoitus lähteä aamuvarhain puutarhaan istutuslapion ja sipulipussien kanssa ja laittaa kaikki tulppaanit maahan. Myös jänisverkot pitäisi virittää.
Tänään aion illalla vastata vihdoinkin kommenteihin ja odotan myös kovasti, että pääsen lukemaan kaikkien viimeisiä blogipäivityksiä. Viime kerrasta on mennyt varmaankin reilu viikko.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

25 kommenttia:

  1. Odotankin jo postaustasi Ruotsin reissulta. Ooh, mitä sipuleita olet hankkinut. Minun sipulihankinnat jäivät yhteen sekapussiin, sillä perennapenkin uudistus jäi pahasti kesken. Ja nekin sipulit istutan ruukkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna olen antanut itselleni melko vapaat kädet sipuliostoksissa :) Viime vuonna niitä tuli hankittua vähemmän, joten nyt selvästikin korvaan sen hankkimalla tuplasti sipuleita..

      Poista
  2. Sipulifiilistely on fiilistelyä sieltä parhaasta päästä. Upeita kaunottaria hankit, joten toivotaan niille runsasta kukintaa tulevana keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuliostokset ovat melkein kivempia kuin taimiostokset, outoa kylläkin. Viime vuonna hankin hyvin niukasti sipuleita, joten nyt halusin kokeilla enemmän ja hieman erikoisempiakin vaihtoehtoja.

      Poista
  3. Aivan ihania tulppaaneja olet ostanut. Ensi keväänä saat kaunista kukintaa. - Kaunista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli :) Itsekin olen hirmuisan onnellinen sipuleitteni kanssa :D Toivottavasti kukkivat hienosti keväällä, ensin toki täytyy saada ne maahan. Kaunista viikonloppua sinullekin!

      Poista
  4. Ihania sipulikukkaherkkuja. Minä olen istuttanut vain muutamia narsisseja eli vanhoilla tulppaaneilla mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ostin muutamia narsisseja ja muita sipulikukkia, mutta tulppaanit ovat selvästi heikkouteni :)

      Poista
  5. Ymmärrän täysin sun pienet ilot :) Täälläkin ollaan nautittu siitä, että taas on sipuleita maassa ensi kevääksi. Kun iloitsee pienistä asioista, saa iloita usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana fiilis - ikään kuin olisi laittanut aarteita maahan ja voi tyytyväisenä lopettaa hommat tältä vuodelta ja jäädä odottamaan ensi kevään kukintaa :)

      Poista
  6. Kauniita sävyjä tulppaaneissa! Itse en laittanut sipulin sipulia kun vuosi sitten en meinannut saada niitä mahtumaan perennoitten väleihin. Pitäisi harventaa kasvustoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole vielä täysin varma, saanko kaikki mahtumaan.. Uskoisin että onnistuu kyllä, tilaa pitäisi olla, jos vaan maa ei olisi tiivistynyt liikaa.

      Poista
  7. Tulppaaneita ja jyrsijäverkkoa oli minunkin ostoslistalla tänään! Älä nosta rimaa liian korkealle kirjoittamisen suhteen, kiva on käydä vaikka lyhyitäkin kuulumisia kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysitkö kivoja tulppaaneita? Hyvä muistutus, että pitäisi postata kevyemmin. Minulla menee usein etenkin kuvien kanssa säätämiseen eniten aikaa. Tosin nyt viime viikot ovat olleet sellaisia, että aikaa ei ole riittänyt edes nukkumiseen :S Mutta se oli vain sellainen poikkeava jakso, jatkossa mulla on varmasti enemmän aikaa blogille.

      Poista
    2. Ei löytynyt paljon mitään, tutkaan paikallisen tarjonnan vielä. Tulikohan lähdettyä merta edemmäs kalaan?

      Poista
  8. aikamoiset makupalat löytyivät paketistasi! Mustikkajäätelö hih, aika kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo, jäätelötulppaanit näyttivät ainakin kuvissa tosi herkuilta! :)

      Poista
  9. Ihan samoja tunnelmia täällä - aika ei riitä kirjoittamiseen ja kynnys kirjoittaa yhtään mitään on noussut pitkän tauon vuoksi tosi korkealle, ja lisäksi viime viikonloppuna bongasin samat Korpikankaan alet ja jo keskiviikkona pääsin fiilistelemään sipulilähetyksen kanssa! Mulla on tänä syksynä mopo ihan karannut, syynä tähän se että pari viime vuotta olemme pohtineet, mihin muuttaisimme enkä ole syksyllä uskonut että keväällä vielä asumme samassa paikassa. Nyt kuitenkin kesällä pistettiin muuttosuunnitelmat jäihin ja rempattiin nykyistä kotia niin että taas mahdutaan tänne ainakin pari vuotta, ja nyt olenkin pistänyt pihaa kuntoon kaikkien viime vuosien edestäkin! Sipulivalikokmista on tulppaanien ja narskujen lisäksi pihalle kotiutunut useammanlaisia laukkoja, neljää liljaa, kurjenmiekkoja, balkaninvuokkoja, suvikelloja, posliinihyasintteja... Ja aika monenlaisia tulppaaneja :) Aleista raaskin tilata lisäksi vähän sipuleja viljelypalstalle vietäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korpikankaan alet olivat koukuttavia!! Sulla on ollut todella hyvä syy käyttää nyt kaikki patoutunut puutarhaenergia pihan kunnostamiseen :) Ymmärrän hyvin, että henkisesti välitilassa asuminen ei ole innostanut pihatöihin, joten nyt on siihen loistava sauma!
      Pidempi blogitauko on kyllä hankala. Jotenkin on vaikeaa hahmottaa, mistä pitäisi kertoa, kun niin montaa asiaa on ehtinyt tapahtua.

      Poista
  10. Ooh ihania tulppaaneja! Ihan oikein teit kun ne ostit. Välillä ei vain ehdi bloggailemaan, mutta sitä kivempaa sitten on näitä lukea kun taas ehdit. Rosendal trädgård on ihan mun lemppari, ajattelin mennä sinne joulun aikaan käymään, joten odottelen innolla jos ehdit laitella tänne kuvia iloksi ja houkuttimeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat ihan mun suosikkeja <3
      Ooh, Rosendal on varmaan todella tunnelmallinen jouluaikaan, kuulostaa kivalta reissuidealta.

      Poista
  11. Itsellänikin on ollut niin kiireistä, ettei tänne blogimaailmaan ole oikein millään meinannut aika riittää. Korpikankaan tarjouskirje löysi minutkin ja tilattuahan noita tulpaaneita tuli, kun halvalla sai ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, aika moni on siis hurahtanut kyseiseen tarjoukseen! Mullekin tuli ihan "äkkiä nyt" tunne, koska kuvittelin, että parhaat tuotteet lähtevät nopeasti :) Ystäväpariskuntani varmaan ihmetteli, miksi mun piti sillä sekunnilla rientää tilaamaan :D Teitkö kivoja löytöjä?

      Poista
  12. Sama ongelma eli kiire, ettei tänne meinaa millään ehtiä... Onneksi työasiat alkavat helpottamaan, niin ehdin tännekin paremmin. Ihania tulppaaneja olet tilannut. Minä jätin tänä vuonna tilaamiset väliin ja hankin vain muutaman pussin halpakaupasta...

    Rosendahlin puutarhakuvia odotan innolla, koska siellä en ole vielä koskaan päässyt käymään. Se on kuulemma upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, että sielläkin on syksy lähtenyt kiireessä käyntiin. Vähenevä valon määrä ja viilenevät ilmat jotenkin vielä pahentavat sitä tunnetta, että aika ei riitä mihinkään. Hyvä että työkiireesi helpottavat pian! :)
      Rosendalin räpsyjä on tulossa ensi viikolla :) Nyt ainakin tuntuu siltä, että aikaa on blogille entistä enemmän, mutta toki se voi muuttua hetkessä.

      Poista