sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Matkan alku

Blogin puutarha sijaitsee Etelä-Suomessa kakkosvyöhykkeellä. Talomme on seissyt paikalla jo muutaman vuosikymmenen, mutta me muutimme tänne kolme vuotta sitten.
Ensimmäisenä vuonna remontoimme sisätiloja, toisena kesänä rakensimme terassin. Vasta kolmantena kesänä on ollut aikaa keskittyä puutarhahommiin.

Puutarha rakentuu hiljalleen, pala kerrallaan. On muutama kukkapenkki ja pieni hyötytarha kasvilaatikoineen. Taloa ympäröi savinen rinne, jossa kasvaa nurmikkoa ja pari omena- ja luumupuuta. Talon takaa aukeaa entinen metsänpohja, josta löytyy kiviä ja kantoja sekä heiniä, saniaisia, villivadelmaa ja vesakkoa. Tontin koko on puoli hehtaaria ja kokonaisuus on välillä jokseenkin hukassa.

Taitoja on niukasti, mutta uskon siihen, että kokeilemalla (plus vimmaisella googlauksella sekä puutarhakirjojen lukemisella) oppii. Tervetuloa mukaan seuraamaan palkitaanko uteliaisuus onnistumisilla vai opimmeko tästä sen, että näin ei ainakaan kannata tehdä.

20150217_195354

2 kommenttia:

  1. Meilläkin tontin kokonaisala on hieman yli puolisen hehtaaria ja lähtökohta ollut ihan pelkkää metsänpohjaa kun aloimme mökkiä keskelle metsää rakentamaan. Hiljalleen ja pala palalta kuulostaa tutulta, joten täytyyhän tulla seurailemaan miten tarina etenee. :) Olen itse yrittänyt oikoa asioissa ja jälkikäteen sitten jo korjaillut tekemisiäni. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Aloin myös seuraamaan blogiasi siksi, että teksteistä olin tunnistavinani samankaltaista taustaa :)

      Poista