lauantai 19. joulukuuta 2015

Tiaisia, oravia ja viikonlopun hehkutusta

Mennyt työviikko tuntui pisimmältä ikinä. Ajatukset ovat jo joulupyhissä ja muutamassa ylimääräisessä vapaapäivässä. Odotan eniten sitä, että saan olla vain kotona ilman mitään velvollisuuksia, odotuksia, deadlineja tai to-do-listoja.

IMG_0117.jpg

IMG_0116.jpg

Olen hädin tuskin jaksanut lukea blogeja, saati sitten kommentoida tai kirjoittaa mitään itse. Työpäivän päätteeksi sohvalle nukahtaminen on ollut tän viikon juttu. Mutta onneksi viikonloput on keksitty. Mitä ihmeitä voikaan yksi hyvin nukuttu yö ja kokonainen vapaapäivä tehdä!

Melkein kuin minä lauantaiaamuna:

IMG_0091.jpg

Tänäänkin olen ehtinyt käydä kävelyllä (aurinko!!), kuvata lintulaudan vieraita ja siivota. Miehen kanssa pyöritettiin vielä kissojen raapimispuihin uudet sisalköydet - en tiedä kuinka hyvin ne kestää muilla, mutta meillä ne täytyy aina muutaman vuoden välein vaihtaa. Lisäksi pestiin kaikki kissojen hiekkalaatikot ja vaihdettiin hiekat. Eli siis selvästikin kissojen joulusiivous on paketissa.

Lintulaudalla kävi kunnon vilinä. Vain mustarastaat eivät uskaltaneet tulla lähelle niin kauan kun olin pihalla. Pysyttelivät hieman kauempana lehtikuusen oksilla.

IMG_0110.jpg

Talitintti löysi maapähkinän:

IMG_0123.jpg

IMG_0126.jpg

Orava tarkkaili minua kuusen oksilta. Ihanan tuuhea turkki ja valkoinen etumus kaverilla :)

IMG_0132.jpg

IMG_0133.jpg

IMG_0134.jpg

IMG_0141.jpg

Rentouttavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia. Vuosi vuodelta tykkään aina enemmän tinttien touhujen seuraamisesta. Noita kurrejakin meillä pörräämää useampia. Olen surkea lintukuvaaja, joten on mukava katsella tällaisia otoksia.
  Ja kyllä, yksi hyvin nukuttu yö tekee ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen ruokintaa on tosiaan hauska seurailla. Orava käy myös hakemassa omansa lintulaudalta. Tänään bongasin sen piilottamassa maapähkinöitä kukkapenkkiin.

   Poista
 2. Suloisia! Tämä lintujen ja luontoelukoiden kyttäys on ihan varma ikääntymisen merkki, minäkin olen vuosi vuodelta enemmän innostunut siitä. Harakoiden kanssa käyn tosin vähän taistelua, ne rohmuavat kerralla kaiken lintulaudalta. Ihanaa joulunaikaa sinulle, vapaa velvoitteista kuulostaa niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, musta tuntuu että olen aina tykännyt eläinten seuraamisesta, mutta mähän olenkin henkisesti mummo :) Meillä ei nuo harakat ole niinkään ongelma, eivät kokonsa vuoksi pääse kovin hyvin apajille. Oravat käyvät sitten sen edestä.

   Poista
 3. Aivan ihanat kuvat! Joo, tämä pimeyskin väsyttää. Tempaisin just kahden tunnin päiväunet..

  VastaaPoista